Studenterkage

Bag en smuk studenterkage formet som en studenterhue, eller lav dine egne små kager til studenterfesten. En hjemmelavet studenterhue kage er perfekt til studentergildet eller til studenterkørslen, og vi har samlet alt det bageudstyr, som du skal bruge til at lave kager og desserter til studenterfesten her. Har du idéer til udstyr eller pynt, som vi burde have til studenterkager, må du gerne kontakte os.


En klassisk kage formet som en studenterhue

Mange danske unge bliver studenter i juni og fejrer afslutningen på to-tre års studier med hvidt tøj, vogntur og en studenterhue. Og det skal fejres med en hjemmelavet studenterkage. En kage eller en anden slags dessert til studentergildet eller stoppet på vognturen kan være både klassisk, nem og sommerlig. Der er et væld af muligheder, og du kan nemt lave en flot studenterhue kage med hvid marcipan eller fondant med et rødt eller blåt bånd og en sort skygge. Til sidst kan du dekorerer studenterhuekagen med en kokarde med et dannebrogskors eller et andet emblem. Hvis du vil udsmykke kagen yderligere, kan du skrive ”student” samt årstal på kagen med metallic guld - eller sølvmaling eller chokolade. Leder du efter en god og udførlig opskrift på studenterhue kage? Få Saras opskrift og tips og tricks her.

Du kan også lave de populære popcakes på pind og putte små studenterhuer af marcipan eller fondant på kagerne. Du kan lave de runde kager i forskellige farver – eksempelvis hvor nogle er røde, andre er hvide eller blå og hvide.

Med lækker marcipan eller fondant fra FunCakes kan du lave små fine studenterhuer, som kan pryde på toppen af muffins eller større kager. Ønsker du et sommerligt tema, kan du lave marcipanroser til kagen eller pynte kagen eller bordet med ægte blomster.

Nemme desserter til studenterkørsel

Hvad skal du servere, når studentervognen stopper ved din matrikel? Det er et godt spørgsmål! Studenterkørslen er i juni, og det er en god idé at planlægge maden til studenterfesten i god tid. Hvis vejret er til det, foreslår vi, at du laver hjemmelavet is med en af vores mange isforme af høj kvalitet. En læskende pindeis kan nemlig komme med om bord på vognen – og skal det være rigtig festligt, kan du lave mojito-is med en frisk smag af mynte. Vi har et varieret udvalg af isforme, så du kan helst sikkert finde en form, der passer.

Jordbær dyppet i smeltet chokolade eller små luftige flødeboller er både lette og vogntursvenlige desserter, som de fleste kan lide. Og hvis du har lyst, kan du nemt eksperimentere med at bruge eksempelvis hvid chokolade eller lyserød chokolade. Vi sælger både flere udstikkere, som kan bruges til flødeboller, så du kan nemt og hurtigt komme i gang med dit dessertprojekt. 

Små runde hindbærsnitter eller lækre macarons er andre alternativer til den klassiske studenterkage. Her kan du igen tænke i flot studenterpynt – både studenterhuer og små danske flag vil pynte din dessert. Hvis du har spørgsmål til, hvad du skal bruge til din studenterkage eller studenterdessert, er du velkommen til at spørge os om vejledning. Hos Kforkage elsker vi nemlig at bage.

Du kan følge med i, hvad Sara kreerer i det søde køkken på bloggen Cakemyday, på Instagram eller Facebook. Her kan du få inspiration og tips og tricks til lækre desserter.