Saras Tylleguide

Med tyller kan du trylle de fleste kager og desserter endnu flottere. Uanset om, du skal bruge tyller til roser eller til mønster og skrift, har Kforkage en tyl, der passer.

Det kan imidlertid godt være svært at finde den helt rigtige tyl, og derfor har vi lavet denne guide, der giver dig et overblik over det store udvalg af tyller og teknikker, som du kan bruge til at tage dine kager til nye højder. Og bare rolig, det er nemt og sjovt at lave kagepynt af tyller.

Hvad kan du bruge tyller til?

Tyller kan bruges til at fylde macarons og flødeboller med luftigt skum eller til at dekorere formkager, muffins og diverse andre kager. Du fylder blot en sprøjtepose med smørcreme, frosting, mascarpone, marengs eller flødeskum og går i gang. Sværere er det ikke! 

Tyller er perfekte til at lave blomster, roser, blade, stjerner, borter, flæser, prikker eller skrift (navne etc.) Og du kan med fordel kombinere forskellige tyller, når du pynter kager og desserter. Du har måske set de populære enhjørningkager, hvor manken er lavet med forskellige tyller samt tal- og bogstavkager, hvor der ofte også er brugt forskellige tyller til at lave smuk kagepynt af frosting.

Det kan også være, at du er stødt på Russian Piping, der er en fantastisk metode til at lave smukke blomster hurtigt og nemt. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du laver flotte kage med tyller og sprøjteteknik, så bliv ved med at læse. 

En god standard tyl

Den runde tyl er alsidig og kan bruges til det meste. Tyllen er oplagt at bruge til at lave macarons og flødeboller, men den kan også bruges til mere avanceret sprøjteteknik. Sara har blandt andet brugt en rund tyl til at lave et flot blomsteragtigt mønster på cupcakes. Sådan gør du hende kunsten efter:

  • Lav en lille rund kugle af frosting på cupcakens kant, og "tør frostingen " af på cupcakens midte 
  • Gentag det hele vejen rundt, så både kanter og midte er dækket af frosting. Viola, så har du en smukt dekoreret cupcake 

Sara brugte en Wilton tyl nr. 12 til sine cupcakes, men alle åbne tyller kan bruges til teknikken. Vil du se Sara bruge teknikken? Så klik her.

Hvis du er nybegynder, kan du købe et begyndersæt, hvor du får flere forskellige tyller, heriblandt en rund tyl, en stjernetyl, et blomstersøm og to tylkoblere, som gør det nemt at skifte mellem forskellige tyller.

Sådan laver du en enhjørning kage med tyller

Den farverige enhjørningkage er et hit på de sociale medier, og du kan nemt glæde unge medlemmer af familie med en unicorn kage. Du kan med fordel bruge forskellige tyller til en rund enhjørning kage med horn, øjne, øre og manke. Lav gerne din frosting eller smørcreme i flere forskellige farver, da en enhjørningkage gerne skal have mange farver. 

  • Brug eksempelvis en Wilton tyl nr. 1M, og lav enhjørningens manke med fine swirls af frosting. Start på toppen af kagen, og flyt derefter tyllen til den side af kage, hvor manken skal være
  • Tag en almindelig stjernetyl, Wilton nr. 22 Open Star, og lav små stjerner mellem de større swirls
  • Lav smukke blomster ved siden af dine swirls med Decora tyllesæt Pastry
  • Du kan også tilføje flotte dutter med en rund tyl, for et endnu mere varieret udtryk. Og så skal der naturligvis tilføjes enhjørninghorn, øre, øjne og glitter
  • Hvis du er vild med farver, kan du også prøve de sjove colorswirl koblere. Med koblerne kan du lave flot sprøjteteknik med forskelligfarvet frosting

Se, hvordan du udsmykker en enhjørningkage her:

Sådan bruger du tyller til tal- og bogstavkager

Har du spekuleret på, hvilke tyller man kan bruge til tal- og bogstavkager? Så læs med her. Den runde tyl er en af de tyller, som også kan bruges til de trendy tal- og bogstavkager, som ofte er dekoreret med sprøjteteknik, friske blomster og macarons. Med en rund tyl kan du lave flotte "dutter" på kagen - det eneste du skal gøre er at fylde smørcreme eller frosting i en sprøjtepose med en rund tyl, eksempelvis en rund Wilton tyl nr. 2A, og gå i gang. Når du har lavet en dut, trækker du blot sprøjteposen lidt opad, så dutten får en flot spids.

Mange kombinerer også forskellige tyller og teknik, når de laver tal- og bogstavkager, og det giver et rigtig flot resultat. Du kan kombinere stjernetyller og blomstertyller, så kagen bliver udsmykket med dutter, blomster og swirls - på samme måde, som man kan dekorere unicorn kager. Et godt bud er Wilton nr. 22 Open Star, som kan bruges til flere forskellige teknikker.

Den er også ideel til marengs, så hvis du vil dekorere kagen med luftige kys, er denne tyl det rigtige valg. Stjerntyller er også rigtig gode til cupcakes, og du kan nemt lave et flot, avanceret mønster med den rette tyl. Sara laver flere forskellige mønstre og pynt med én tyl, og hvis du har lyst til at lære, hvordan hun giver sine cupcakes forskellig pynt, så klik her.

Tyller til blomster 

Det er ligetil at lave blomster, blade og græs med forskellige tyller, og der findes et stort udvalg af blomstertyller, som både egner sig til store bryllupskager, mindre formkager og cupcakes. 

Tyller til roser er meget populære, og der er mange forskellige tyller at vælge imellem, når du skal lave de smukke kageblomster. Wilton tyl nr. 199 eller Wilton tyl nr. 1M er ideelle til at lave smukke rosetter på lagkager og cupcakes, og med en kvalitetstyl kan de fleste lave flot sprøjteteknik - også de mindre i familien. Se her, hvordan du laver forskellige rosetter.

En anden teknik til roser og blomster er at lave et blad ad gangen på et blomstersøm. Vælger du denne teknik, kan du let lave blomster i forskellige størrelser og roser, som er lukkede og åbne. Du kan med fordel bruge et tyllesæt, hvor du får tyller til roser, andre blomster og blade.   

Hvad er Russian Piping?

Russian Piping er en meget populær teknik til at lave blomster, og tyllerne adskiller sig fra de almindelige åbne tyller, fordi tyllerne er formet anderledes. Tyllerne til Russian Piping er lukkede og har et mønster, som frostingen eller smørcremen bliver presset igennem. Resultatet er flotte blomster, som alle i familien kan lave. Kforkage har flere tyllesæt til Russian Piping eller 3D blomster, som vi også kalder dem, og dette tyllesæt fra Decora er et super piping-sæt.

Tyllerne fås i forskellige størrelser, og skal du lave rigtig store blomster uden besvær, kan du bruge en XXL tyl som denne fra Scrapcooking. XXL tyllen er perfekt til store roser af smørcreme eller flødeskum, og det eneste, som du skal huske, er at anvende store sprøjteposer over 40 cm., når du bruger tyllen. Rigtig god fornøjelse!