Saras tips til store fondantkager


Sara har bagt fine dåbskager, og du får alle hendes tips til at bage store festkager her!

Vi bagte:

  • Macarons
  • Svampet chokoladekage m. smørcreme-blomster
  • Lagkage med mascarponecreme
  • Finalekage i 2 etager

Finalekagen var en høj kage i to lag med hjemmelavede lagkagebunde, jordbærmousse og overtræk af fondant - og med en elefant på toppen.

Og vi fik 700 gram fondant til at række rigeligt til begge kager: 

  • Ø26 cm. x 7 cm. høj = 475 gram
  • Ø18 cm. x 8 cm. høj = 225 gram

Tip nr. 1
Når dine kagebunde er bagt, og bageformen er afkølet, vasker du din bageform og gør den klar til opbygning: 

  1. Læg en tynd kageplade i bunden af formen
  2. Sæt en strimmel kagefolie i kanten af formen (indvendigt)
  3. Læg en lagkagebund ovenpå kagepladen
  4. Byg kagen op med mousse (eller andet fyld) og flere bunde

Tip nr. 2
Sæt kagen på køl i min. 2 timer, så fyldet sætter sig (hvis du har travlt, kan du snyde lidt og stille den i fryseren), så du kan fjerne bageformen og kagefolien nemt.

Endelig køletid afhænger af, hvor "vådt" fyldet er.

Tip nr. 3
Smør kagen op med en god, hvid smørcreme eller frosting. Den skal være hvid, så farven ikke skinner igennem fondanten. Sæt kagen på køl igen i ca. 30 minutter.

Tip nr. 4
Overtræk kagen med fondant, som er elastisk og kan rulles tyndt ud.

OBS! Vi bruger ALTID den fra Renshaw Extra, fordi den smager bedre og er SUPERNEM at arbejde med - også når den skal lægges stramt omkring kagen og ikke folde.

Opsmøringen med smørcreme gør kagen mere lige, og når du lægger fondanten på kagen, kan du langsomt glatte fondanten ud på toppen og i siderne, efterhånden som smørcremen bliver blød igen, så du får et skarpere resultat.

Tip nr. 5
Sæt kagesøjler i den nederste kage i midten - vi brugte 4 stk., som vi klippede til i den rette højde og satte med ca. 5 cm. mellemrum i midten af kagen. Og så er du klar til at sætte det øverste lag på, fordi du har støbt det med en tynd kageplade i bunden.

Tip nr. 6
Lav afslutning med kagebånd - bunden er altid svær at få helt skarp. Og silkebånd er en virkelig fin og nem måde at gøre kagen skarp.

P.S. Ballonerne var også en nem løsning - se ballonerne her.

« 1 ...