- Den store bagedyst 2022
- Halloween
- Månedstilbud og datovarer
- Bøger & Blade
- Bageforme og Kageringe
- Gavekort
- Cupcakes og Muffinsforme
- Udstiksforme og Silikoneforme
- Chokolade og Candymelts
- Candy Melts
- Chokolade farver og Transfersheets
- Chokoladeforme
- Chokolade værktøj
- Odense og Callebaut Chokolade
- Fondant, Bageartikler og Fromager
- Farver og smag
- Kagepynt, Figurer og Lys
- Tørrede spiselige blomster
- Glimmer og kagestøv
- Sprinkles og Krymmel
- Kagelys og kageflag
- Kagefigurer
- Kageprint
- Andet kagepynt spiseligt
- Andet kagetilbehør plastik/træ
- Tyller og sprøjteposer
- Køkken udstyr og bageudstyr
- Drejeskiver
- Køkkenservice
- Kagefolie
- Køkkenredskaber
- Køkkenmaskiner og udstyr
- Kageruller
- Dejskrabere og Spatler
- Fondant Værktøj
- Køkken tekstiler
- Andre søde sager (råvarer og forme)
- Kageæsker, Fade og opbevaring
- Temakager
- Babyshower
- Barnedåb
- Bryllup
- Børnefødselsdag
- Konfirmationskage
- Sportskager
- Studenterkage
- Halloween & Fastelavn
- Jul
- Nytår
- Påske
- Valentinsdag
- Mors dag
- Outlet - 2. sorterings varer
- Producenter
- Cake Star
- Callebaut
- Chocolate World
- Decora
- deKora
- Disney produkter
- Dr. Oetker Danmark A/S
- FMM Sugarcraft
- Funcakes
- Guardini
- House of Marie
- Ibili
- Ingenious Edibles
- Karen Davies
- Katy Sue
- Lékué
- Odense
- Patisse
- PME
- Qualy Cake
- Rainbow Dust
- Renshaw
- Scrapcooking
- Silikomart
- Special Moment Cph
- Sugarflair
- SweetKitchen
- Wilton
Saras tips til store fondantkager



Sara har bagt fine dåbskager, og du får alle hendes tips til at bage store festkager her!
Vi bagte:
- Macarons
- Svampet chokoladekage m. smørcreme-blomster
- Lagkage med mascarponecreme
- Finalekage i 2 etager
Finalekagen var en høj kage i to lag med hjemmelavede lagkagebunde, jordbærmousse og overtræk af fondant - og med en elefant på toppen.
Og vi fik 700 gram fondant til at række rigeligt til begge kager:
- Ø26 cm. x 7 cm. høj = 475 gram
- Ø18 cm. x 8 cm. høj = 225 gram
Tip nr. 1
Når dine kagebunde er bagt, og bageformen er afkølet, vasker du din bageform og gør den klar til opbygning:
- Læg en tynd kageplade i bunden af formen
- Sæt en strimmel kagefolie i kanten af formen (indvendigt)
- Læg en lagkagebund ovenpå kagepladen
- Byg kagen op med mousse (eller andet fyld) og flere bunde
Tip nr. 2
Sæt kagen på køl i min. 2 timer, så fyldet sætter sig (hvis du har travlt, kan du snyde lidt og stille den i fryseren), så du kan fjerne bageformen og kagefolien nemt.
Endelig køletid afhænger af, hvor "vådt" fyldet er.
Tip nr. 3
Smør kagen op med en god, hvid smørcreme eller frosting. Den skal være hvid, så farven ikke skinner igennem fondanten. Sæt kagen på køl igen i ca. 30 minutter.
Tip nr. 4
Overtræk kagen med fondant, som er elastisk og kan rulles tyndt ud.
OBS! Vi bruger ALTID den fra Renshaw Extra, fordi den smager bedre og er SUPERNEM at arbejde med - også når den skal lægges stramt omkring kagen og ikke folde.
Opsmøringen med smørcreme gør kagen mere lige, og når du lægger fondanten på kagen, kan du langsomt glatte fondanten ud på toppen og i siderne, efterhånden som smørcremen bliver blød igen, så du får et skarpere resultat.
Tip nr. 5
Sæt kagesøjler i den nederste kage i midten - vi brugte 4 stk., som vi klippede til i den rette højde og satte med ca. 5 cm. mellemrum i midten af kagen. Og så er du klar til at sætte det øverste lag på, fordi du har støbt det med en tynd kageplade i bunden.
Tip nr. 6
Lav afslutning med kagebånd - bunden er altid svær at få helt skarp. Og silkebånd er en virkelig fin og nem måde at gøre kagen skarp.
P.S. Ballonerne var også en nem løsning - se ballonerne her.