Renshaw fondant

Gør lige som de professionelle: brug Renshaw fondant i det søde køkken. Det er mere elastisk, det smager mindre parfumeret, og så kan du rulle det tyndere end normal fondant.

Ready to Roll Icing

Fondant hedder icing eller sugar paste på engelsk. Og når serien hedder Ready to Roll, så betyder det blot, at det er fondant, der er lige til at rulle på kagen. 

Sådan gør du

Det er nemt at arbejde med, fordi det er så elastisk. Så du skal faktisk bare sørge for, at du har rene og tørre fingre, når du går i gang med at arbejde med det.

Hvis du skal overtrække en kage med fondant, skal du: 

  1. Vask fingrene og sørg for at have en ren flade at arbejde på - gerne en fondantmåtte.
  2. Læg et tyndt lag flormelis på bordet eller fondantmåtten - gerne med en duster.
  3. Ælt fondanten let mellem hænderne, så det samles til en klump, og læg det på bordet eller måtten.
  4. Rul det tyndt ud med en god rullepind - og gerne max. 2 mm. i tykkelsen. 
  5. Drej den udrullede fondant undervejs, så den ikke klistrer fast på steder, hvor der ikke er mere flormelis.
  6. Når massen er ensartet rullet ud i rette størrelse, lægger du fondanten over kagen og udglatter det hele vejen rundt om kagen.

Hvis du skal lave figurer af fondant, skal du: 

  1. Vask fingrene og sørg for at have en ren flade at arbejde på - gerne et lille bræt eller en måtte.
  2. Hav noget flormelis stående ved siden af, hvis fondanten bliver for klistret, når du arbejder med den.
  3. Form delene til figurerne og saml dem evt. med kagelim.
  4. Lad dem stå og tørre lidt og sæt dem så ovenpå kagen før servering.

Hvor meget fondant skal jeg bruge?

Dette er et spørgsmål, vi ofte får, og heldigvis skal du slet ikke bruge nær så meget, som mange forhandlere oplyser på deres hjemmeside. Vi har set skræk-beregninger på mere end 5 gange så meget, som man skal bruge til sin kage.

Renshaw Extra er som sagt meget elastisk, så du kan nøjes med 500 gram fondant til en stor kage på 30 cm. Og så er der stadig lidt fondant tilbage til at lave pynt på kagen med.

Kan vi hjælpe dig?

Hvis du stadig har spørgsmål til, hvordan man arbejder med Renshaw fondant, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi vil gerne hjælpe dig. Og vi sidder klar i kundeservice alle hverdage i åbningstiden - både på e-mail og tlf. 71993663.