Oversættelse af bage mål

Der findes utroligt mange opskrifter på nettet, som er på engelsk. Men giv ikke op, fordi de er angivet med mål, som vi ikke bruger i Danmark. Du kan søge på Google for en oversættelse af målene, men her er en samling af de mest brugte engelske mål oversat til dansk og til danske måleenheder. 

1 cup = dl

1 cup = 2,36 dl.
1/2 cup = 1,18 dl.
1/4 cup = 0,59 dl. 

Note: I England bruger man kopper (cups) som mål. I Danmark bruger vi deciliter som bagemål. Det helt nøjagtige mål for 1 cup = 2,36588237, men hvem bruger et decilitermål med så præcise mål? Sådan et har vi i hvert fald ikke hjemme hos os.

1 oz = gram

1 oz = 28 gram

Du finder en rigtig god oz beregner her, som kan oversætte oz til g.: Metric-conversions.org 

Note: oz betyder ounce og er den engelske måde at veje bl.a. mel af på. Den helt korrekte oversættelse af 1 ounce er 28,35 gram, men det er de færreste, som har en køkkenvægt, der kan måle SÅ nøjagtigt. Derfor oversætter vi altid 1 oz = 28 gram.

Alm. oversættelser af bagemål

Tsp/teaspoon = tsk./teske
Tbsp/tablespoon = spsk./spiseske
Cup=kop (se omregning til dl. ovenfor)

Water = vand
Flour = mel
Sugar = sukker
Granulated sugar = flormelis
Salt = salt
Vanilla = vanille
Milk = mælk
Butter = smør
Whipping cream = piskefløde 38%
Heavy cream = piskefløde 48-50%

Whip = pisk
Stir = rør
Turn = vend

Listen udvides løbende

Efterhånden som vi støder på betegnelser fra engelske bageopskrifter, vil vi udvide denne samling af oversatte mål. Vi vil også lave en liste over dl. omregnet til gram (og omvendt) - det er dog en længere proces, da der er stor forskel på, hvor meget f.eks. vand vejer i forhold til mel og sukker. Men det er rart at have denne liste, for nogle gange står man og mangler en vægt eller et decilitermål (det sker ofte for os, når vi er i sommerhus).