Opskrift til pindeis


Når du køber isforme fra Silikomart, kan de bruges både til is og kager (de tåler fryser og ovn). Og der medfølger et opskriftshæfte sammen med isformene. Disse opskrifter har vi oversat til dansk. Og her finder du isopskrifter - dvs. dem, der skal på frost.

Vil du hellere se de bagte iskager? Så finder du opskrifter på iskager her.

Hindbær parfait på pind

Du skal bruge: 
260 g. italiensk marengs - se opskrift her
140 g. hindbær (eller andre bær)
120 g. piskefløde

Til overtræk: 
Hvid chokolade og frysetørret hindbær.

Sådan gør du: 
Lav den italienske marengs og mos hindbærene. Rør det sammen i en skål. Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt ned i marengsblandingen. Hæld massen i isformen, sæt pindene ind gennem bunden, og læg formen fladt i fryseren i mindst 5 timer.

Skub isene ud af formen, når de er klar til servering, og pynt dem med hvid chokolade og et drys frysetørret hindbær. Pindeis behøver ikke være helt dækket af chokolade for at være flotte - streger med chokolade ser også vildt godt ud.

***

Chokolade parfait på pind

Du skal bruge: 
260 g. mørk chokolade
120 g. sødmælk
100 g. pasteuriserede æggeblommer
160 g. smør

Til overtræk: 
Mørk chokolade

Sådan gør du:
Riv chokoladen og hæld den i en gryde sammen med mælken. Tænd for blusset og rør rundt, til chokoladen begynder at smelte (må ikke koge!), og tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen. Til sidst tilsættes smøret, og når det hele er blandet sammen til en ens masse (må ikke koge!), tages gryden af varmen. Hæld blandingen ned i formen, sæt ispindene i fra bunden, og læg formen fladt i fryseren i mindst 5 timer.

Skub isene ud af formen, når de er klar til servering, og dyp dem i smeltet chokolade (eller lav streger på kryds og tværs af isene med chokoladen, hvis du ikke vil dyppe dem helt i chokoladen).

***

Kaffe parfait på pind

Du skal bruge: 
30 g. espresso kaffe (færdigbrygget)
20 g. instant kaffepulver
64 g. vaniljecreme
146 g. italiensk marengs - se opskrift her
240 g. piskefløde

Til overtræk:
Mørk chokolade og hakkede hasselnødder

Sådan gør du: 
Rør vaniljecreme og den italienske marengs sammen i en skål. Opløs instant kaffepulver i den kogende espresso kaffe og rør det i marengsblandingen. Pisk piskefløden stiv og vend fløden i skålen sammen med de andre ingredienser. Hæld isblandingen ned i formen, sæt ispindene i fra bunden, og læg formen fladt i fryseren i mindst 8 timer.

Skub isene ud af formen, når de er klar til servering, og dyp dem i først i mørk chokolade, og drys derefter med hakkede hasselnødder, inden chokoladen størkner.