Opskrift på marengs til krymmel


Lav hjemmelavet krymmel med marengs

Det er faktisk nemt at lave hjemmelavet krymmel. Der er dog 1 ting, du skal være opmærksom på, når du vælger at lave krymmel med en marengsmasse: der er æggehvider i, som forkorter levetiden i forhold til at anvende en ren sukkermasse.

Du skal bruge:

  • 50 gram pastauriseret æggehvide
  • 200 gram flormelis
  • 1 tsk. citron (kan undlades)
  • Evt. pastafarve

Sådan gør du: Pisk æggehviden skummende (30 sekunder) med en elpisker og tilsæt flormelisen lidt ad gangen (bare drys lidt i hvert 10. sekund) - det er meget vigtigt, at du ikke putter det hele i på én gang, da æggehviderne ikke kan optage al flormelisen, hvis ikke det sker i etaper, og så står du med en masse, der aldrig bliver færdig. 

Når al flormelisen er optaget i æggehviderne, så tilsætter du citronsaften (gør at massen ikke bliver alt for sød), og så pisker du lige lidt mere.

Massen er færdig, når du kan lave små toppe med marengsen, som ikke falder sammen. Det tager ca. 4 minutter i alt.

Skal din krymmel have en anden farve end hvid? Så er det nu, du skal tilsætte en smule frygtfarve. Vi bruger en spatel til at blande farven i marengsen med. Og vi bruger pastafarve fra Wilton, fordi den er nem at arbejde med og ikke er så flydende.

Herefter er du klar til at lave lækker, hjemmelavet krymmel.

OBS! Hvis ikke du bruger hele marengsmassen på én gang, så lad resterne være i skålen med et fugtigt klæde over, så det ikke udtørrer.

God fornøjelse!