Opskrift på kanel donuts uden fedtstof


Opskrift på kanel-donuts

Dette er også en nem opskrift for børn - kan bages med/uden mælkeprodukter.

Portioner: 12 store eller 30 små.

Bagetid: 180 grader C i ca. 18 minutter

______________________________________

Kagedej:

  • 4,5 dl. hvedemel
  • 1,5 dl. sukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 0,25 tsk. muskatnød (kan undværes)
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. salt
  • 1,75 dl. soyamælk (eller letmælk)
  • 2 hele æg

Beskrivelse:

Si mel, bagepulver, kanel og vaniljesukker i en stor skål. Hæld sukker, muskatnød og salt oveni. Pisk æggene med håndkraft i en lille skål eller kop og hæld dem oveni melblandingen sammen med mælken. Rør rundt til dejen er helt ensartet (der må ikke være klumper). Hæld dejen i en sprøjtepose og fyld forsigtigt din donutsform lidt mere end halvt op - putter man mere dej i, bager de ud over kanten.

Bages v/180 grader C i ca. 18 minutter, til de er helt gennembagte. Tag formen ud af ovnen, lad dem stå og køle af i et par minutter, og tryk dem ganske forsigtigt ud af formen. Opskriften er til 2 fyldte forme.

Pynt dem med glasur og krymmel som du har lyst.

OBS! Er det første gang, du bager med en silikoneform? Så husk at den skal smørres let inden første brug - men det er altså kun nødvendigt første gang.