Opskrift på Kaktus-kanelkage


Saras Kaktus-Kanelkage 👩‍🍳

En kanelkage smager forrygende og pynter på ethvert spisebord. I denne opskrift får du Saras bedste tips og tricks til at bage den lækreste kaktus-kanelkage.

Det er ikke så svært, som det ser ud, og nu får du Saras vejledning til, hvordan kanelkagen skal laves. Det er nemt og sjovt for både børn og voksne. 

Husk at se Bag med Sara - Episode 2
I denne video bager hun med Freia på 6 år, og sammen laver de både kanelsnurrer og den sjove kaktus-kanelkage 😄🎥

Opskrift på kaktus-kanelkage
Portioner: ca. 30 kanelsnegle eller kanelsnurrer
Ovn-tid: 10-15 minutter ved 225 grader (ikke varmluft)

Ingredienser:

Dej

  • 600 g. mel
  • 120 g. margarine
  • 1 pakke gær
  • 2 dl mælk
  • 2 dl lunkent vand
  • 8 tsk. sukker
  • 4 knsp. salt
  • Evt. 2 æg

Fyld

  • 200 g. margarine
  • 200 g. flormelis eller sukker
  • 8 tsk. kanel

Fremgangsmåde: sådan laver du en 🌵- Kanelkage


Step 1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og sukker. Bland mel og hakket margarine i. Ælt mælken i dejen (tilføj evt. æg) og lad dejen hæve i 30 minutter.

Step 2. Lav fyldet og fordel det på den udrullede dej. Rul derefter dejen til en lang pølse og tag en kniv og skær pølsen i skiver – nu har du flotte kanelsnegle, der snart er klar til bagning.

Step 3. Sneglene skal hæve i omkring 30 minutter. Put derefter sneglene i en bageform. Sara har valgt en flot XXL kaktus bageform til sine kanelsnegle.

Step 4. Pensl kagen med mælk (og evt. æg) og bag den i ovnen i 10-15 minutter ved 225 grader. Når kagen er afkølet, kan du pynte den med glasur, slik eller en anden lækker topping. Sara har givet den en flot grøn glasur, som passer til kaktustemaet.