Opskrift på italiensk marengs

Denne opskrift fra Silikomart er rigtig god til parfait is.

Du skal bruge: 
500 g. sukker
100 g. vand
250 g. pasteuriserede æggehvider

Sådan gør du: 
Opløs 400 g. sukker i vandet, til det når en temperatur på 121°C - det er vigtigt at bruge et godt termometer. I de første minutter, hvor sukkeret står på varmen, er det ikke så vigtigt at røre i det hele tiden - kun en gang imellem. Så du kan piske æggehviderne med de sidste 100 g. sukker sammen imens med en elpisker, til æggeblandingen er let stiv.

Når sukkeret er nået op på 121°C, skal det af varmen. Hæld langsomt sukkervandet (i en tynd stråle) i de stive æggehvider, imens elpiskeren stadig rører rundt. Pisk indtil blandingen er så stiv, at du kan lave "toppe" af marengsen, der bliver stående op i luften. Det kan man, når marengsblandingen er pisket helt kold, og det tager ca. 10 minutter.