Opskrift på iskager


Isformene fra Silikomart kan bruges både til fryser og ovn, og når du køber en isform fra Silikomart, får du også et fint lille opskriftshæfte med, hvor der er opskrifter på både is og kager på pind. Men de er på engelsk, italiensk, fransk, tysk og portugesisk - ikke dansk. Vi har derfor oversat de bagte opskrifter til dansk her. Så her finder du altså opskrifter på "iskager" - eller måske rettere "kager på pind", bagt i isforme.

Vil du hellere se de isopskrifter til frost? Så finder du opskrifterne på is her.

Mørk chokoladefryd på pind (bagt)

Du skal bruge: 
110 g. sukker
65 g. Becel (el. smør)
0,5 dl. mælk
40 g. mørk chokolade
80 g. hvedemel
2 æg

Til overtræk: 
Mørk chokolade

Sådan gør du: 
Smelt chokolade, sukker, mælk og Becel i en gryde - det må ikke koge men skal bare langsomt smelte under omrøring. Når det hele er smeltet sammen, tages gryden af varmen, og massen hældes ned i en stor skål. Skal nu køle af 15 minutter.

Når massen er nedkølet, sigtes hvedemel ned i skålen og piskes sammen med chokoladeblandingen. Pisk derefter 1 æg ad gangen i dejen, til dejen er helt ensartet.

Hæld dej i isformen, så formen er ¾ fuld, og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160°C i ca. 25 min.

Lad kagerne køle af i formen, og sæt pindene i bunden (gennem det lille hul), imens kagerne stadig er varme. Skub dem først ud af formen, når de er helt kølet af, og overtræk derefter med chokolade - gerne et lille stykke ned over pinden, så kagen sidder godt fast på pinden til servering.

***

Englekager på pind (bagt)

NB! Denne opskrift er lavet som en pund-til-pund opskrift, hvor man bruger lige meget af hver ingrediens.

Du skal bruge: 
100 g. blødt smør
100 g. sukker
Revet appelsinskræl fra 2 øko appelsiner
100 g. hvedemel
100 g. æg (ca. 2 str. M/L)

Til overtræk: 
100 g. mørk chokolade
Evt. orange krymmel.

Sådan gør du: 
Pisk smør, sukker og revet appelsinskræl godt sammen, til smøret er helt blødt. Tilsæt æggene 1 af gangen og sørg for at få dejen pisket helt ensartet. Si melet ned i dejen og vend rundt, til melet langsomt bliver en del af dejen. Hæld blandingen ned i formen, så den er ¾ fuld, og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160°C i ca. 25 min.

Lad kagerne køle af i formen, og sæt pindene i bunden (gennem det lille hul), imens kagerne stadig er varme. Skub dem først ud af formen, når de er helt kølet af, og dyp kagerne i smeltet chokolade og pynt med krymmel, inden chokoladen stivner. Dyp gerne kagerne ned i chokoladen, så den rammer pinden - så sidder kagen godt fast på pinden til servering. 

***

Kaffekager på pind (bagt)

Du skal bruge: 
90 g. blødt smør
90 g. sukker
½ vanilje stang
1 tsk. instant kaffepulver
2 æg
90 g. hvedemel
½ tsk. bagepulver
35 g. sødmælk

Til overtræk: 
Abrikosgele eller glukosesirup
Perlesukker

Sådan gør du: 
Pisk smør, sukker, vanilje og kaffe med piskeris, til det er luftigt. Tilsæt æggene 1 af gangen, til de alle er blandet ind i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver over dejen og rør det langsomt rundt sammen med mælken, til dejen bliver ensartet. Hæld blandingen ned i formen, så den er ¾ fuld, og bag kagerne i en forvarmet ovn på 160°C i ca. 25 min.

Lad kagerne køle af i formen, og sæt pindene i bunden (gennem det lille hul), imens kagerne stadig er varme. Skub dem først ud af formen, når de er helt kølet af, og dekorér kagerne ved at dyppe dem i gele eller sirup, og drys med sukker til sidst. Læg dem på køl indtil servering.