Opskrift på hyldeblomstis


Opskrift til: ca. 8 mini is.
Frysetid: 4 timer.
Forberedelsestid: 5-10 min.

Sommer betyder lækre hjemmelavede is. Her er hyldeblomstis virkelig en nem og velsmagende lille snack, som både små og store vil elske. Her finder du både en opskrift på hyldeblomst is, som kan kombineres med små citronbåde eller små stykker jordbær. Dine gæster vil helt sikkert blive imponeret over, at du kan servere de flotteste is, som kun har taget dig 5 min. at lave. 

Opskrift på hyldeblomstis

Inspiration fra: Spice in the City
Udstyr: 2 x Mini Classic isforme

  • 165 ml. hyldeblomstsaft (koncentrat)
  • 330 ml. vand.
  • 1 citron
  • En håndfuld jordbær eller 1/2 citron (kan udelades)

TIP: blandingsforholdet mellem hyldeblomstsaft og vand er 1:2. Hvis du ønsker mere smag i isen kan du eventuelt bruge 2 dele hyldeblomstsaft og 1 del vand. Du er selvfølgelig også velkommen til at prøve dig frem og finde den rette blanding, som passer til dig. 

Sådan laver du hyldeblomstis

Step 1. Bland vand og hyldeblomstsaft sammen i en skål. 
Step 2. Halver citronen. Pres citronsaften ned i skålen. 
Step 3. Bland citronsaft, vand og hyldeblomstsaft sammen. 
Step 4. Skær friske jordbær eller små tynde citronbåde. Du kan også bruge andet frisk frugt, som du har liggende.
Step 5. Placer nogle små stykker jordbær eller citroner i hver isform. Med citronbådene lagde vi én i hver isform (Vi har brugt vores mini classic isforme). 
Step 6. Hæld nu hyldeblomst-blandingen ud over frugten i formene. 
Step 7. Sæt isene i fryseren ca. 4 timer. 
Step 8. Tag isene ud af fryseren og vupti! Du har fået lækre hjemmelavede hyldeblomst-is med frugt.

Vi håber, at du er klar til at lave de lækreste hyldeblomst-is til dig selv eller gæster.