- Den store bagedyst 2022
- Halloween
- Månedstilbud og datovarer
- Bøger & Blade
- Bageforme og Kageringe
- Gavekort
- Cupcakes og Muffinsforme
- Udstiksforme og Silikoneforme
- Chokolade og Candymelts
- Candy Melts
- Chokolade farver og Transfersheets
- Chokoladeforme
- Chokolade værktøj
- Odense og Callebaut Chokolade
- Fondant, Bageartikler og Fromager
- Farver og smag
- Kagepynt, Figurer og Lys
- Tørrede spiselige blomster
- Glimmer og kagestøv
- Sprinkles og Krymmel
- Kagelys og kageflag
- Kagefigurer
- Kageprint
- Andet kagepynt spiseligt
- Andet kagetilbehør plastik/træ
- Tyller og sprøjteposer
- Køkken udstyr og bageudstyr
- Drejeskiver
- Køkkenservice
- Kagefolie
- Køkkenredskaber
- Køkkenmaskiner og udstyr
- Kageruller
- Dejskrabere og Spatler
- Fondant Værktøj
- Køkken tekstiler
- Andre søde sager (råvarer og forme)
- Kageæsker, Fade og opbevaring
- Temakager
- Babyshower
- Barnedåb
- Bryllup
- Børnefødselsdag
- Konfirmationskage
- Sportskager
- Studenterkage
- Halloween & Fastelavn
- Jul
- Nytår
- Påske
- Valentinsdag
- Mors dag
- Outlet - 2. sorterings varer
- Producenter
- Cake Star
- Callebaut
- Chocolate World
- Decora
- deKora
- Disney produkter
- Dr. Oetker Danmark A/S
- FMM Sugarcraft
- Funcakes
- Guardini
- House of Marie
- Ibili
- Ingenious Edibles
- Karen Davies
- Katy Sue
- Lékué
- Odense
- Patisse
- PME
- Qualy Cake
- Rainbow Dust
- Renshaw
- Scrapcooking
- Silikomart
- Special Moment Cph
- Sugarflair
- SweetKitchen
- Wilton
Opskrift på honningkagedej

Opskrift til ca. 10 store eller 20 små honningkage-hjerter
Denne opskrift kommer vist fra Lagkagehuset. Vi har brugt den igennem de sidste 4 år i familien, og resultatet bliver perfekt hver gang. Honningkagedejen kan også bruges til andet end hjerter, f.eks. honningkagemænd, honningkagehus osv.
OBS! Det tager min. 2 dage at lave honningkagehjerter.
Vi har også prøvet at lave store hjerter ved at dele dejen i 2. Det blev også rigtig godt (se foto nr. 2).
Du skal bruge:
500 g. øko honning
500 g. øko hvedemel
10 g. potaske
Lidt vand
10 g. hjortetaksalt
2-3 æggeblommer
10 g honningkagekrydderi
Mørk chokolade til overtræk
1. dag:
Varm honningen forsigtigt op og bland den med melet i en stor skål. Lad grunddejen stå overdækket i skålen på køkkenbordet i 1-2 dage. Man kan også lave honningkagerne samme dag, når dejen er afkølet til stuetemperatur, men den har rigtig godt af at stå og trække længe - mindst nogle dage, men gerne 3 uger, hvis du er i god tid. Det gør rigtig meget for smagen i det færdige bagværk.
2. eller 3. dag (eller senere):
Bland potasken med lidt vand – så lidt vand, at det bliver til en grødet masse. OBS! Kombinationen vand/potaske resulterer i en kemisk reaktion, og massen bliver lidt varm. Bland hjortetaktsalten med 2 æggeblommer, og bland massen i dejen. Brug gerne røremaskine med dejkroge, da dejen kan være sej.
Det tager ca. 10 minutter at røre dejen blød, og undervejs vil du være fristet til at tilføje en ekstra æggeblomme, men vent med det, for dejen bliver let klistret, og det er ikke meningen. Så vent i hvert fald 8 minutter med at tilføje en ekstra æggeblomme. Hvis dejen alligevel ender med at blive klistret, skal du bruge ganske let mel til at ælte honningkagedejen i.
Til sidst blandes honningkagekrydderiet i.
Den perfekte honningkagedej er blød nok til at arbejde med, men den er ikke klistret.
Rul kagedejen ud, så den har en tykkelse på ca. 5 mm. Udstik hjerter af dejen. Hvis hjerterne skal hænges op med gavebånd (ser fantastisk ud på en troldegren), så husk at lave hullet i forvejen med en tommelfinger eller en tyk, rund genstand. Dejen hæver meget, så hullet skal laves meget stort, og det ser pænere ud end at lave hullet i et færdigbagt hjerte.
HUSK at lægge hjerterne med et pænt mellemrum på bagepladen; ellers flyder de sammen på pladen. Max. 12 små hjerter på en bageplade.
Bag honningkagerne i ca. 10 min. (skal ikke pensles!) i en forvarmet ovn ved 170 grader.
Test om hjerterne er færdigbagte: Giv kagerne et lille prik med fingeren, mens de stadig er i ovnen; hvis aftrykket fra fingeren bliver siddende, er de ikke færdige.
Pynt de afkølede honninghjerter med en god, mørk chokolade og/eller glasur (glasur skal være tyk, så du kan “skrive” med den på hjerterne – bland evt. lidt past. æggehvide i).
Og husk et glansbillede af en julemand eller engel, hvis de skal ligne de gammeldags honninghjerter, som vi kender dem fra bageren.