Opskrift på hjemmelavet marcipan


Hjemmelavet marcipan

Vi har det med hjemmelavet marcipan, som vi har det med hjemmelavede syltede agurker: når man først har prøvet at lave det selv, så gider man ikke købe-varianterne mere. Og både marcipanen og agurkerne er lette at lave selv!

Tests af marcipan viser også ofte, at der er alt muligt andet end mandler i... og hvis der endelig er mandler i, er det ikke særligt mange. Så hvis du vil vide, hvad der er i DIN marcipan - og hvis du vil sikre dig, at marcipanen består hovedsageligt at mandler - så lav marcipanen selv.

Her er vores opskrift:

  • 400 g. mandler
  • 1,5 dl. vand
  • 1,5 dl. rørsukker (el. alm. sukker, hvis du vil have en meget sød marcipan).

Sådan gør du:

Smut mandlerne:
Hæld kogende vand over mandlerne i ca. 5 minutter og "smut" skallen af dem. Hvis skallen er svær at få af, så hæld noget nyt kogende vand over mandlerne i 1 minuts tid, og derefter burde de smutte let ud af deres skal. OBS! Mandlerne skal ikke ligge i vandet - det skal hældes fra, inden du begynder at smutte mandlerne.

Rist mandlerne:
De smuttede mandler ristes i ovnen v/180 grader i 5 minutter (må ikke tage farve) og køles helt af, imens du laver siruppen.

Vi fik 350 gram mandelmel ud af vores 400-gram pose. Så hvis du køber mandelmelet, skal du bruge 350 gram.

Lav siruppen:
Hæld vand og sukker i en lille gryde og lad det koge i ca. 10 minutter, indtil det har konsistens som sirup - det skal op på 117 grader men må ikke blive brændt, så hold godt øje med gryden. Vi bruger rørsukker for at få en mindre sød udgave - du kan også godt bruge alm. sukker, hvis du er til sød marcipan.

Blend mandlerne til mel:
Hvis du ønsker en fin og glat marcipan, skal du blende mandlerne til fint mel. Hvis du ønsker en lidt grovere udgave, kan du blende melet lidt groft.

Lav marcipanen:
Hæld mandelmelet i en skål og hæld langsomt siruppen over melet. Bland og ælt til det får konsistens som marcipan (vær forsigtig med siruppen - det er ikke sikkert, du skal bruge det hele). Pak den færdige marcipan ind i husholdningsfilm eller en frysepose og put den på køl i min. 30 minutter. Herefter har du den lækreste marcipan til at overtrække kager med eller til at lave konfekt så englene synger.

Skulle det ske, at du får puttet lidt for meget sirup i mandelmelet, så kan det reddes med lidt mere mandelmel - eller hvis du er løbet tør for mandler: lidt flormelis.

Let & lækkert - god fornøjelse :)

 

Fondant kniv 27 cm

Fondant kniv 27 cm
32,95 DKK
Læs mere

På lager

Udstikker - hjerte 3cm

Udstikker - hjerte 3cm
19,95 DKK
Læs mere

På lager

Pastafarve Hvid 25 g

Pastafarve Hvid 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager

Fondant udglatter

wilton-fondant-udglatter-1907-1200
58,95 DKK
Læs mere

På lager

Pastafarve Lilla 25 g

Pastafarve Lilla 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager

Pastafarve Sort 25 g

Pastafarve Sort 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager

Pastafarve Pink 25 g

Pastafarve Pink 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager

Pastafarve Gul 25 g

Pastafarve Gul 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager

Udstikker - guitar 8cm

Udstikker - guitar 8cm Tilbud
-15%
16,96 DKK
19,95 DKK
Læs mere

På lager

Udstikker - hammer 9cm

Udstikker - hammer 9cm Tilbud
-15%
16,96 DKK
19,95 DKK
Læs mere

På lager

Udstikker - hest 5,5cm

Udstikker - hest 5,5cm
24,95 DKK
Læs mere

På lager

Silikoneform baby 3D

Silikoneform baby 3D Tilbud
-31%
137,50 DKK
199,95 DKK
Læs mere

På lager