Opskrift på hindbærmousse


Det gode ved denne hindbærdessert er, at man kan lave den dagen før servering, da den skal på frys i min. 6 timer. Tages ud af fryseren (og ud af formen med det samme) og skal derefter stå i køleskabet i min. 3 timer før servering, og du kan sagtens pynte dem med det samme, så du kan servere dine mousse-anretninger direkte fra køleskabet.

Til 6 personer

Tid i køkkenet: ca. 45 minutter
Tid på frys: min. 6 timer
Tid på køl: min. 3 timer

Udstyr

Du skal bruge

  • 5 blade husblas
  • ½ vaniljestang
  • 1 tsk. sukker
  • 250 gram frosne hindbær
  • 75 gram flormelis
  • 5 dl. piskefløde
  • Hvid velvet spray til pynt (kan erstattes af sigtet flormelis)

 

Sådan gør du

Læg de 5 blade husblas i blød i rigeligt med koldt vand i en skål, og stil dem til side, så de kan blive klar. Vi brugte ca. 5 dl. vand og lod dem ligge i lidt mere end 20 minutter.

Flæk den halve vaniljestang og skrab kornene ud – bland dem med 1 tsk. sukker, så vaniljekornene ikke klumper sammen. Bland det færdige vaniljesukker sammen med hindbær og flormelis, og opvarm det til 70 grader i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, vrid husblassen fri fra vand og put den direkte i den varme hindbærmos. Stil den til side til afkølning (går hurtigere hvis du hælder den i en ren skål, så gryden ikke holder på varmen).

Tag en anden skål og pisk fløden til flødeskum. Vi anbefaler ikke at piske den for hårdt, da det kan give en meget ”fed” smag i den færdige dessert. Stil den til side, så den er klar efter næste trin.

Tag en 3. skål og si hindbærmosen, så du får alle kerner væk fra blandingen (de er ikke rare at tygge i). Vær tålmodig med at si al saften ned i skålen, så du får al smagen med. Og samtidig kommer hindbærblandingen ned i temperatur, så din mousse ikke skiller.

Tag skålen med den siede hindbærsaft og put to store skefulde flødeskum ned i saften. Bland godt rundt. Hæld derefter denne blanding op i skålen med det sidste flødeskum og vend blandingen forsigtigt sammen, til den er ensartet.

Hæld moussen i silikoneformen - husk at få moussen ned i alle rundinger og kanter. Vi brugte en engangssprøjtepose uden tyl til at sprøjte moussen ned i formen med, og så bankede vi formen ned i bordet, til moussen lå helt plant i alle 6 huller. Frys dine mousser i min. 6 timer (gerne natten over).

Tag moussen ud af silikoneformen 1 ad gangen ved at vende formen på hovedet og presse fra toppen med den ene hånd, samtidig med at du vipper bunden af formen til side med den anden hånd – så popper de let ud af formen (du kan se en video på vores Intragram side).

Stil dem med lidt afstand på et skærebræt (der passer i størrelsen til at kunne stå i køleskabet) og pynt dem med velvet spray.

Og hvis du vil forkæle dine gæster lidt ekstra, kan du servere en omgang vaniljeis støbt i samme forme og bagefter dyppet i Ruby chokolade eller en god mørk Callebaut chokolade.

God fornøjelse!