Opskrift på glukosesirup


Hjemmelavet glukosesirup

Man bruger glukosesirup til mange forskellige ting, bl.a. flødeboller og karameller. Og det er faktisk slet ikke så svært at lave glukosesirup selv - og heller ikke særlig dyrt. 

Denne opskrift er til 1/2 liter (det kan nemlig gemmes i en skoldet flaske i køleskabet i en måneds tid eller 2).

OBS! Forlad aldrig gryden helt - det kan nemt brænde på, og så skal du starte forfra...

Du skal bruge:

  • 1,75 dl. kogende vand
  • 1/2 strøget tsk. citronsyre
  • 1/2 kg. sukker

Bland vand og citronsyre, og lad det koge op. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, imens du rører i glukoseblandingen.

Rør ofte, indtil der kommer store, klare bobler i siruppen (tager ca. 5 minutter) Det må ikke blive brunt.

Tag derefter gryden af varmen og sæt gryden med sirup i til side med låg på, så siruppen kan "sætte sig" de næste 20-40 minutter.

Det er vigtigt, at låget kommer på med det samme, når gryden tages af, da glukosesiruppen kun bliver vellykket, hvis den får lov til at stå i min. 80 grader gennem min. 20 minutter. Og det gør den, når man lader den stå under lukket låg, væk fra varmepladen.

Tip! Citronsyre kan købes i de fleste supermarkeder. Vi bruger citronsyre fra Santa Maria. Og vi har købt en glasflaske med patentprop på 1/2 liter fra Panduro Hobby, for den fylder ikke så meget i køleskabet og er nem at skolde.

Pastafarve Pink 25 g

Pastafarve Pink 25 g
26,95 DKK
Læs mere

På lager