Opskrift på Enhjørning kage


Enhjørning kage opskrift 


Opskrift: Hjemmlavet enhjørning kage
Portioner: ca. 15 portioner
Ovn-tid:

Ingredienser

Sandkagen

450 g. flydende becel
450 g. sukker
6 æg
575 g. hvedemel
4,5 tsk. bagepulver
4,5 tsk. vaniljesukker
2,25 dl. soyamælk el. sødmælk
Progel pastafarve

Smørcreme

125 g. smør
250 g. flormelis
1,5 tsk. vaniljesukker
3 spsk. piskefløde
Evt. frugtfarve

Fremgangsmåde: Sådan laver du en enhjørning kage

Step 1. Pisk Becel (eller blødt smør) og sukker sammen, til sukkeret er pisket godt ind i smøret - brug et alm. piskeris. Tilsæt derefter 1 æg ad gangen og pisk godt mellem tilsætningen af hvert æg.

Step 2. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål for sig og sigt det ned i dejen. Hæld så mælken i en tynd stråle ned i dejen og rør melblandingen og mælken ind i dejen med dit piskeris, til dejen er ensartet og uden klumper.

Step 3. Del dejen i 5 lige store dele i hver sin skål og bland et par dråber Progel Pastafarve i hver portion, så de får hver deres farve.

Step 4. Smør dine bageforme med Becel eller smør og fyld formene med de 5 forskellige farver dej - dvs. hver farve får sin egen form.

Step 5. Bag kagen ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 25 minutter.

Sådan ved du om kagen er færdigbagt
Test med en strikkepind eller gaffel, om kagen er gennembagt. Hvis der ikke sidder våd dej på gaflen eller strikkepinden, er den færdigbagt.

Fremgangsmåde: Sådan laver du et enhjørningehorn

Enhjørning er ikke en enhjørning uden sit flotte horn, og når du skal lave hornet af hvid fondant eller marcipan, skal du først og fremmest beslutte dig for, hvor stort det skal være. Tag en klump fondant, og rul det til et horn i den størrelse, der passer til din kage.

Tag derefter et fondantværktøj med en spids ende/nål eller brug en tandstik, og kør værktøjet fra toppen og rundt om hornet og fortsæt den cirkulære bevægelse ned ad hornet. Mal det derefter guld, sæt det på kagen med en tandstik/spiselig lim, og skær et sæt øre i hvid fondant. Skær også et mindre sæt øre, og mal det guld. 

Sæt de små guld øre på de hvide med lidt vand. Sæt ørene fast på kagen med spiselig lim. Rul derefter lidt sort fondant ud til to flotte øjne med øjenvipper, og sæt øjnene fast på kagen med lidt vand. Og viola, så er din enhjørning klar til at få en flot manke!

Hvis du synes, at det lyder af lidt meget arbejde, kan du købe en Unicorn silikoneform, som gør det nemt at støbe horn, øre og øjne.

Fremgangsmåde: Sådan laver du en smørcreme

Skær smøret i små tern og bland med de øvrige ingredienser i en skål med høje kanter. Pisk godt og grundigt til en luftig masse - min. 3 minutter for at undgå klumper i cremen. Hvis smøret er meget hårdt, kan du med fordel starte med at piske med dejkroge.

Stil smørcremen på køl i minimum 2 timer (går lige, hvis du har travlt, men ellers er det en god idé at have cremen på køl min. natten over). Pisk igen, til cremen bliver luftig og let at arbejde med, og så er du klar til at dekorere dine cupcakes eller en kage med lækker smørcreme.

Fremgangsmåde: Sådan laver du din sprøjteteknik

Sara har brugt flere forskellige tyller til sin smukke enhjørning kage, heriblandt stjerntyller, blomstertyller og runde tyller. Brug gerne et par tyller i forskellige størrelser og frosting/smørcreme i forskellige farver, så din unicorn får en flot farverig og vareieret "manke". Når du skal lave manken, er det en god idé at starte på toppen af kagen og bevæge dig frem til enhjørningens pande, hvor du eksempelvis kan lave en smuk stor rose omkredset af mindre roser ligesom Sara har gjort.  Derefter skal du vælge, hvilken side af kagen manken skal fortsætte ned ad.  

En god stjernetyl kan være Wilton nr. 1M eller nr. 22 Open Star, mens Decora tyllesæt Roses & Leaves kan være et godt bud til roser, blomster og blade. 

Vil du have inspiration til at lave en Unicorn kage? Så se, hvordan du kan lave den fine kage her: