Opskrift på chokolademuffins med smørcreme


Chokolade Muffins med smørcreme 🍫

Tip: Læs hele vejledningen, inden du går i gang 😃

Hvis du elsker muffins, ligeså meget som Sara gør, skal du prøve denne opskrift.
Tag venner eller familie i hånden og brug en hyggelig eftermiddag i køkkenet på at bage lækre muffins, som er et hit hos de fleste chokolade-elskere!

Inspiration fra: Alletiders Kogebog.
Portioner: ca. 12 muffins.
Ovn-tid: 15-20 minutter ved 200 grader (ikke varmluft)
OBS! Opskriften er lavet med alternativer til mælkeprodukter, da mor Mia har mælkeallergi og Sara tidligere var mælkeintolerant.
Men fortvivl ej, hvis du gerne vil bage med mælkeprodukter, kan du også bruge denne opskrift. Erstat Becel = smør, soyamælk = sødmælk, soyayoghurt = A38.

 

Få inspiration eller hjælp til opskriften i videoen her 😃

Ingredienser:

 • 250 g. hvedemel
 • 1 tsk. natron
 • 50 g. mørk kakaopulver
 • 220 g. sukker
 • 1 vaniljestang (el. 2 tsk. vaniljesukker)
 • 1 dl. flydende Becel (el. smeltet smør)
 • 1 øko. æg str. L
 • 2 1/2 dl. soyayoghurt (el. A38)
 • 1 1/4 dl. soyamælk (el. sødmælk) 
 • 100 g. mørk chokolade (hakket groft)

Ingredienser til smørcreme:

 • 200 g. smør (tag smørret ud af køleskabet ca. 20 min før brug)
 • 510 g. siet flormelis
 • 4-5 spsk. sødmælk blandet med vaniljeekstrakt eller vaniljesukker

 
Step 1. Forvarm ovnen til 200 grader og klargør en bageform til muffins med papirforme i.
Hvis dine muffins skal have et ensartet og flot udseende, er det vigtigt at bruge en rigtig muffinsbageform.
 
Step 2. Sigt mel, natron og kakaopulver i en skål, og rør det sammen med sukker og vaniljekorn. Bland smør, æg og yoghurt i dejen, og rør godt rundt og bland til sidst mælken i. Rør eller pisk til massen er ensartet uden klumper.

Du kan både vælge at piske med en elpisker eller røre med en ske. Hos Kforkage pisker vi næsten altid med håndkraft, så vores muffins ikke bliver for luftige.
 
Step 3. Bland halvdelen af den hakkede chokolade i dejen, og fordel den i bageformen. Fordel derefter den anden halvdel af den hakkede chokolade oven på muffinsene. Denne fremgangsmåde resulterer i lækre, svampede kager. Når kagerne hæver i ovnen, kommer chokoladen nemlig ind i dejen.
 
Step 4. Bag dine muffins midt i ovnen i 15 til 18 minutter. Og husk at teste, om de er klar, inden du tager dem ud af ovnen. Lad ikke din utålmodige søde tand komme i vejen for de færdigbagte muffins. Test om dine muffins er færdigbagte ved at stikke en gaffel i en muffin og hvis der ikke sidder dej fast på gaflen, er de små kager færdige.

Muffins skal gerne have en lidt svampet konsistens, og derfor skal du passe på, at de ikke bliver bagt hårde.
 
Step 5: Du er næsten i mål med dine velsmagende chokolademuffins! Kagerne skal nu afkøle i formen. Og så er det tid til at være kreativ – nu skal du nemlig til at pynte dine muffins. Gør som Sara og lav en lækker smørcreme. Du starter med at piske smørret i 5 min. Derefter tilsætter du halvdelen af din siede flormelis i smørret og pisker i yderligere 3 min. Pisk forsigtigt i starten, så det ikke sprøjter. Til sidst tilsætter du det sidste flormelis og pisker, til at det er godt blandet sammen. Del så smørcremen op i to skåle og tag en knivspids orange ProGel og bland i cremen i den ene skål. Tag en eller flere små knivspidser, indtil du er tilfreds med farven. Foretag samme procedure i den anden skål med den grønne ProGel.

Step 6: Nu har du to skåle med farvet smørcreme. Put orange smørcreme i en sprøjtepose med en tyl. Tag en skarp kniv og lave et V-snit i midten af en muffin og fyld derefter med orange smørcreme fra sprøjtepose. Tag herefter græstyllen og en ny sprøjtepose og fyld med grøn smørcreme. Lav en lille tot grønt på hver muffin, og så er dine muffins med gulerodspynt færdige.

Velbekomme! 😋

Cupcake stand - Trolls

deKora cupcake stand Trolls 338002
49,95 DKK
Læs mere

På lager