Opskrift på bogstavkage


Opskrift på bogstavkage

Bogstavkager og talkager er en af de største kagetrends lige nu, og Sara har lavet denne bogstavkage opskrift, som både er let og virkelig lækker. Denne opskrift er lavet med en skabelon, nemlig et supersmart bagesæt, og det gør det endnu nemmere at forme kagerne. De flotte kager kan både laves til Fars Dag, fødselsdage, konfirmation og nytårsaften, og der er et hav af muligheder, når det kommer til pynt.

Det er nemlig let at lave en personlig talkage til en fødselar, der elsker fodbold, ved at dekorere kagen med små fodbolde, slik, bær og blomster. Til Fars Dag kan du lave en flot bogstavkage og vælge pynt i et blåt eller grønt tema og tilføje friske bær og flotte fondantblade samt blomster. Du kan også lave din bogstavkagen med chokolade og mousse samt dekorere kagen med chokolade macarons og Tofifee.

I denne opskrift giver Sara tips til at lave kagen med den lækreste mascarponecreme samt endnu flere idéer til flot kagepynt. 

Sara bager i denne omgang sammen med Cecilia på 12 år, og du kan se, hvordan de laver en bogstavkage og en lamakage i videoen her: 

Opskrift til: ca. 10 personer
Ovntid: 5 min. ved 240 grader
Anbefaling til formTalkager og bogstavskager sæt

Dej

  • 150 g. hvedemel 
  • 150 g. sukker 
  • 3 æg 
  • 1/2 tsk. bagepulve

Mascarponecreme 

  • 2 æg (delt i hvider og blommer)
  • 3 spsk. sukker 
  • 250 g. mascarpone 
  • 2 1/2 dl piskefløde 

Fremgangsmåde 

Start med at piske æg og sukker sammen til en fin, luftig dej. Sigt derefter bagepulveret i hvedemelet, og rør det i dejen. Rør dejen til en ensartet masse. Brug bagespray eller smør formene med smør eller olie. Hæld dejen i formene, og sæt derefter kagen på den midterste rille i ovnen i 5 min ved 240 graders varme.

Når dejen er bagt færdig, tager du formene ud af ovnen, og lader kagerne afkøle i formene i 5 min.

Sæt derefter kagen sammen ved at følge anvisningerne, som medfølger bogstav- og talkage sættet. 

Nu skal du i gang med at lave mascarponecremen. Pisk æggeblommer og sukker med en håndmikser i omkring 3 min. Når massen er lys og tyk, er den perfekt! Tilsæt derefter mascarponen og pisk.

Pisk piskefløden til flødeskum, og vend flødeskummet i cremen med en metalske, så det bliver blandet sammen. Pisk derefter æggehviderne til blødt skum. Vend forsigtigt, men hurtigt skummet over i din mascarponecreme med metalskeen – og pas på, at du ikke kommer til at ”slå luften” ud af æggehviderne. De skal nemlig gerne bevare konsistensen.

Og så er det tid til det sjoveste! Nemlig kagepynten. Hæld cremen over i en stor sprøjtepose, og pynt hele kagen med dutter af mascarponecreme. Brug en rund tyl eller en stjernetyl til dutterne. Sara og Cecilia bruger en rund tyl til lamakagen og en stjernetyl til bogstavkagen.

Nu er kagen dækket af dutter, men du kan sagtens lave endnu mere smuk pynt. Kombiner forskellige tyller, og lav blomster, stjerner og swirls oven på dutterne. Macarons, friske blomster, bær - især halverede jordbær, marengs og Tofifee er populær pynt til bogstav- og talkager, så det kan du lade dig inspirere af.

Og hvis du laver en bogstavkage til Fars Dag, kan du pynte kagen med blå sukkerhjerter og blå sukkermandler fra Special Moment - så bliver han helt sikkert henrykt!