Opskrift på moussekage m/bærbomber


Mousse kage med blåbær og hindbærbomber

Opskrift til ca. 8 personer
Frysetid (bærbomber): 4 timer
Tid i køleskab (moussekage): 4 timer

Det er ingen hemmelighed, at Sara godt kan li at være i køkkenet, og det gør, at hun eksperimenterer meget. Faktisk er det meget sjældent, at hun ikke laver om på en opskrift, fordi der lige er noget, der kan forbedres. Men det gør bl.a., at hun er kommet frem til denne skønne moussekage med kiksebund, blåbærmousse og hindbærbomber.

Kager med mousse og moussebomber trender i det søde køkken og på de sociale medier, og det kan vi godt forstå! De flotte kager smager nemlig ligeså godt, som de ser ud.

Er du mere til jordbær, skal du selvfølgelig bare skifte blåbær eller hindbær ud med jordbær. Så får du den lækreste jordbærmousse i stedet for. Du kan også vælge at lave moussebomberne af chokolademousse. Det eneste, som du skal bruge, er æg, sukker og smeltet chokolade, og resultatet bliver en fantastisk kage med bærmousse og choko-bomber.

OBS! Hvis du vil lave marengs til toppen, som Sara også har lavet på toppen ad sin kage, skal du tage æggehviderne ud 90 minutter før, du skal bruge dem. De skal nemlig være tempereret. Opskriften finder du nederst på siden.

Kiksebund:

 • 150 g. Digestive kiks
 • 75 g. smør

Hindbærmousse: 

 • 225 g. frosne hindbær
 • 75 g. sukker
 • 1/2 tsk. vanilje ekstrakt
 • 1/4 øko. citron (revet skal og saft)
 • 1,5 blade husblas
 • 2 dl. piskefløde

Blåbærmousse:

 • 450 g. frosne blåbær
 • 150 g. sukker
 • 1 tsk. vanilje ekstrakt
 • 3/4 øko. citron (revet skal og saft)
 • 3 blade husblas
 • 4 dl. piskefløde

Sara har endnu ikke knækket koden til at bage hjemmelavede Digestives, så bunden er lavet af købte Digestives. Du må rigtig gerne tippe os, hvis du har en vinder-opskrift på kiksene. 

Start med at klargøre en springform (18-20 cm.): smør bunden med lidt fedtstof og sæt kagefolie rundt langs kanten på formen.

Herefter skal kiksene knuses, til de alle sammen er smadret til smulder.

Sidste step er at smelte smørret og blande det godt sammen med kiksesmulderet. Så har du en kiksemasse, som du fordeler ligelidt ud over hele bunden af den smurte springform. Stilles på køl, imens du går videre med mousserne.

Begge mousserne laves på samme måde, så hvis du er god til at multitaske, kan du lave begge på samme tid. Men Sara plejer at starte med hindbærmoussen, da den skal bruges til hindbærbomberne, der skal på frys: 

Bland frosne bær med sukker, vanilje ekstrakt, revet citronskal og citronsaft (1 tsk. til hindbærmoussen og 2 tsk. til blåbærmoussen). Kom det i en gryde og varm det op på højeste blus, til det koger. Skru ned for varmen på laveste blus og lad det stå og småsimre i 5 minutter - rør lidt i bærene undervejs.

Imens bærene koger sammen med sukker, vanilje og citron, skal du lægge din husblas i blød i rigeligt med koldt vand.

Tag bærblandingen af varmen efter 5 minutter og hæld den gennem en si (med en skål under), så du får saften for sig selv. Vrid husblassen helt fri for vand og put den i bær-saften. Rør rundt til den er opløst i saften, og stil skålen til side på køkkenbordet til afkøling.

Tip: Du skal ikke bruge de overskydende bær til moussen - dem kan du evt. gemme på køl og bruge som marmelade. 

Imens saften køler af, skal du piske piskefløden til flødeskum - bare let pisket, så den ikke er flydende.

Når saften er lunken, kan du vende flødeskummet i saften lidt ad gangen og ganske forsigtigt. Sara plejer at putte to store skefulde flødeskum i ad gangen og vende det rundt. 

Når moussen er færdigblandet, er der følgende 2 trin: 

Hindbærmoussen skal støbes i små halvkugleforme (gerne 2 forskellige størrelser). Bank formen med mousse i let ned i køkkenbordet et par gange for at fjerne luftbobler og for at få bomberne plane. Sæt i fryseren i min. 4 timer.

Blåbærmoussen skal hældes ned i springformen, oven på kiksebunden. Fordeles godt med en spatel, så toppen bliver glat, og så moussen kommer helt ud til kanten af formen (der er beklædt med kagefolie). Læg husholdningsfilm oven på moussen (helt ned på moussen, så der ikke dannes kondens), og sæt den på køl, imens dine hindbærmousse-bomber er i fryseren.

Når moussebomberne er gennemfrosne, gør du sådan:

Tag de gennemfrosne moussebomber ud af fryseren og vend dem ud af formen på køkkenbordet. Placer dem oven på moussekagen med lidt mellemrum, som du synes er pænest. Sæt kagen tilbage på køl.

Marengstop:

 • 75 gram past. æggehvider (tempereret)
 • 70 gram sukker (skal blendes)
 • 1/2 tsk. citronsaft

Start med at tage æggehviderne ud i god tid - de skal stå på køkkenbordet i ca. 90 minutter, så de ikke er for kolde.

Blend sukkeret i en skål. Du kan også bruge flormelis, hvis du ikke har en stavblender, men Sara synes, at blendet sukker giver det bedste resultat til marengs. Sæt det til side.

Pisk de pastauriserede æggehvider i 30 sekunder og kom citronsaften i. Pisk nu æggehviderne helt stive, og derefter kan du tilsætte 1 ske sukker ad gangen, imens du pisker videre, til alt sukker er pisket godt sammen med æggehviderne. Det er vigtigt, at du ikke bare tilsætter alt sukker på 1 gang, men pisker imellem hver skefuld, så sukkeret opløses helt. 

Fortsæt med at piske, til skummet er så stift, at du kan lave toppe af det. Det tager ca. 5 minutter. 

Put blandingen i en sprøjtepose med en flot tyl i, og lav smukke marengstoppe oven på moussekagen. 

Pro-tip:

Lige inden du serverer kagen, kan du "brænde" dine marengstoppe let med en gasbrænder til mad.

God fornøjelse - og velbekomme!