Konfirmationskage

Bag en flot hjemmelavet konfirmationskage med kageudstyr fra Kforkage. Konfirmationskager kan laves med fondant eller marcipan - og du bestemmer selv, hvordan din hjemmelavede kage skal se ud. Hvert forår trækker mange unge i det hvide tøj og siger ja til at blive konfirmeret i den danske folkekirke, og da det er en festdag, skal det naturligvis fejres med en hjemmelavet konfirmationskage. Her har vi samlet et stort udvalg af bageudstyr af høj kvalititet til kager til konfirmation.


Konfirmationskage med fondant

Kender du en konfirmand, der er helt vild med enhjørninger? Eller sport? Så kan du finde inspiration til den hjemmelavede konfirmationskage her. En konfirmationskage kan nemt gøres personlig med det rette tema. Det kan være en flot kage til konfirmation i flere lag eller smukke cupcakes på et fint stativ. Med store udstikkere kan du lave kager formet som en enhjørning, en fodbold, en flamingo eller en kat. Overtræk kagen med fondant for et flot, glat udseende. Mindre udstikkere kan bruges til at lave fin pynt af fondant. Den musikinteresserede konfirmand kan få en kage udsmykket med noder og instrumenter, mens den sportsinteresserede kan få en kage pyntet med runde fondantfodbolde.

Kforkage sælger bageudstyr af høj kvalitet, og skal du lave en kage med blade, blomster eller sommerfugle, kan du køber 3D prægere, som du kan putte fondanten ind i, trykke på og derefter har du fin fondantpynt.

Hvis du ikke kan finde en udstikker, der passer til temaet, kan du selv skære fondanten og forme for eksempel makeup-pynt til konfirmanden, der elsker makeup. Hvis du er mere til marcipan, kan du i stedet udsmykke konfirmationskagen med marcipan fondant, som fås i flere farver. Så der er rig mulighed for at bage lige præcis den kage, som passer perfekt til konfirmanden.   

Hvad skal på kagen under fondanten?

En kage med fondant skal gerne have en så glat overflade som muligt. Kforkage anbefaler, at kagen er ivertrukket med et tyndt lag hvid smørcreme eller lignende, før kagen bliver overtrukket med fondant.

Vi fraråder at bruge flødeskum som underlag til fondant, da det bliver for flydende.

Sådan farver du fondant

Hvis du gerne vil farve fondant til konfirmationskagen, anbefaler Kforkage, at du bruger pastafarver fra Wilton, da de er farveægte, uden kemikalier og nemme at arbejde med. Fondanten skal først varmes op i hænderne, så den bliver let at arbejde med. Vær forsigtig med pastafarven, du skal nemlig kun bruge lidt til at farve fondanten. Arbejd det ind i dejen, og ælt den. Efter få minutter er dejen flot og ensartet. Hvis du vil vide mere om, hvordan du bør arbejde med fondant, kan du læse mere her.

Få inspiration til dit næste kageprojekt

Alle produkter er testet grundigt, før vi tager dem på lager, så du altid er sikker på kun at finde de absolut bedste bageartikler i webshoppen. Du kan se resultaterne af juniordirektør Saras "anstrengelser" i køkkenet på vores blog Cakemyday eller på Facebook. Begge steder finder du tips og tricks til lækre kager og sjove desserter.