Kage på pind

Små kager på pind - Sådan gør du

Hvis du har nogle kagerester, kan du nemt trille små kugler eller lave andre sjove former af sammentrykkede rester fra en kage. Eller du kan bage nogle i en form, så de bliver helt ens alle kagerne, inden de sættes på pind. Følg de lette trin nedenfor:

Popcakes trin-for-trin

Trin 1:
Gør en skål eller en kop klar fyldt godt op med sukker, som dine popcakes kan stå og tørre i.

Bruger du kagerester?

Trin 2a:
Tril nogle kugler af kagerester og læg dem i fryseren i 10 minutter. Når dine kager har ligget lidt i fryseren (vigtigt at de ikke bliver gennemfrosne), er de klar til trin nr. 3. 

Bager du nye popcakes?

Trin 2b:
Lav din yndlingsdej og bag de små kager i en bageform, der er velegnet til popcakes. Formen skal kun fyldes halvt op (dvs. kun i halvdelen af formen, hvis det er en åben form, eller kun i bundformen, hvis formen samles med to dele). Lad dem køle helt af, før du går videre til trin nr. 3.

Fælles for begge opskrifter

Trin 3:
Stik en pind 1 cm. ned i det overtræk, der skal dække dine popcakes, og sæt hver kugle fast på en popcake pind - så drejer de ikke rundt når du skal til at pynte dem til sidst. Stik den anden ende af pinden ned i koppen eller skålen med sukker, som du har gjort klar i trin 1, og lad dine kager stå og tørre lidt, så de sidder helt fast, inden du pynter den fuldt.

Trin 4:
Dyp dine små kager i overtrækket helt nu, bank dem let af på kanten af skålen med overtrækket, imens du snurrer dem let rundt, og sæt dem tilbage i sukkeret til tørring. Det er vigtigt at banke det overskydende overtræk af, så det ikke flyder ned over popcake pinden. Skal du drysse med f.eks. krymmel eller pynte med sukkerøjne, der skal sidde fast i overtrækket, skal du også gøre det nu, inden overtrækket tørrer helt.

Trin 5: 
Hvis du skal pynte med noget, som skal ligge ovenpå dine små kager på pind, f.eks. tynde streger chokolade el.lign., gør du dette som det sidste trin.

Ekstra tip til popcakes

Hvis dit overtræk tørrer for hurtigt, til at du kan nå at sætte ting fast på kagerne, så kan du bruge spiselig lim til at "lime" det på bagefter.

Der findes rigtig mange opskrifter på nettet og endnu flere billeder, så du kan blive inspireret til at lave flotte og sjove kager. 'Kage på pind' er den danske betegnelse, og 'popcakes' er en fordansket oversættelse af cake pops, som kagerne oprindeligt hedder. Så når du søger på både opskrifter og fotoinspiration, så får du mange flere søgeresultater, hvis du Googler efter popcakes eller cake pops. 

God bagelyst.