Opskrift på kage med rabarber, æble og kokos


Kage med rabarber, æble og kokos, 10 pers. (med/uden mælk)

Portioner: ca. 10 personer.

Ovn-tid: ca. 55 minutter v/180 grader.

Kageform anbefaling: firkantet bagering 20x30 cm.

OBS! Kan også bages med mælkeprodukter: Becel = smør, soyamælk = sødmælk.

______________________________________

Kagedej:

 • 150 g. rabarber
 • 150 g. æble
 • 100 g. flydende Becel
 • 200 g. sukker
 • 1 æg
 • 3 tsk. vanillesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 225 g. hvedemel
 • 1,5 dl. soyamælk
 • 100 g. kokosmel
 • 50 g. mandler

Vi brugte 500 gram fondant i alt + 300 gram chokolade som pynt til iPad kagen - læs mere nederst på siden.

Forvarm ovnen til 180 grader, og klargør en kageform eller bagering med olie og bagepapir (vi brugte en regulerbar kagering og satte den på 20x30 cm.).

Start med at vaske og skære rabarber og æbler i små, fine stykker. Stilles til side i en skål, så de er klar til at blive blandet i kagedejen til sidst.

Becel og sukker piskes godt sammen. Tilsæt derefter ægget. Sigt vanillesukker, bagepulver og hvedemel ned i æggeblandingen og rør godt rundt (skal ikke piskes, men dejen kan godt tåle at blive rørt godt rundt).

Tilsæt soyamælk, kokosmel og hakkede mandler, og rør godt rundt. Og vend til sidst de skårne frugter i kagedejen.

Kom dejen i kageformen og bag kagen i ca. 55 minutter v/180 grader (uden varmluft). Test om den er færdigbagt med en strikkepind el.lign. Er der kage på pinden, skal kagen bages videre i 5-10 minutter.

Lad kagen afkøle i formen og sæt den på en rist; klar til pynt.

Lav en iPad kage

Vi valgte at pynte rabarber kagen som en iPad, og vi brugte følgende: 

Tegn en skabelon til iPad'en - vi tegnede rundt om en iPad, men du kan sikkert finde målene online, hvis du ikke har en iPad ved hånden. Og tegn også en skabelon til apps - vi brugte fri fantasi til målet, sådan som vi nu syntes, at det var pænt i størrelsen.

Tag et stykke bagepapir og læg det ovenpå din iPad skabelon, så du kan se formen igennem. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad (helst tempereret - det giver det bedste resultat, som tørrer hurtigst og smager bedst). Og hæld det forsigtigt over bagepapiret, så det bliver inden for iPad-omridset. Sæt det på køl i 10 minutter for at få chokoladen til at sætte sig hurtigt, og lad derefter chokoladepladen stå og blive helt hård på køkkenbordet ved alm. stuetemperatur.

Brug 250 gram hvid fondant til at lægge over rabarber-kagen. Pga. mælkeallergi blev kagen ikke smurt op først med smørcreme, men en opsmøring under fondantlaget giver klart det skarpeste resultat. Rul fondanten tyndt ud med en god, stor rullepind og læg den udrullede hvide fondant henover kagen. Form den, så den får skarpe kanter og ligner en iPad æske. Vi lykkedes med det uden at skulle klippe i hjørnerne for at få dem skarpe - Wiltons fondant er nemlig super nem at arbejde med.

Rul så 100 gram hvid fondant ud efter din iPad skabelon og skær en firkant ud i midten, så du har afgrænset "skærmen". Læg fondant-iPad'en ovenpå chokoladen og gør klar til pyntning.

Find derefter billeder af de apps, som du vil lave, og del 100 gram hvid fondant op i mindre klumper, som farves til de farver, du skal bruge til dine fondant apps. Vi fandt dem på Google Pictures og lavede disse: 

 1. Beskeder
 2. Netflix
 3. Dumb ways to die
 4. Roblox
 5. Vejret
 6. Netflix
 7. Slingkong
 8. Kamera
 9. App Store
 10. Telefon
 11. Mails
 12. Safari
 13. Facebook

Baggrunden lavede vi ved at klippe nogle "bjerge" ud af bagepapir og lægge det ned på den på "skærmen", før vi malede med forskellige slags spiseligt kageglimmer

Det er en god idé at bruge kagelim til at lime dine apps fast på iPad'en med, når du har fundet en plads til dem alle og har styr på, præcis hvor de skal ligge på kagen, så de ligger på pæne rækker.