Opskrift på is med lakrids


Opskrift til ca. 6 personer
Frysetid: 5 timer
Tip: Start dagen før, du skal servere isen

Sara har testet lakridsis til og fundet frem til denne skønne og velsmagende is med lakrids. Du vil helt sikkert synes om isen, hvis du også elsker lakrids højt ;)

Is med lakrids

  • 6 æggeblommer
  • 4 dl. piskefløde
  • 4 dl. sødmælk
  • 125 g. rørsukker
  • 1 vaniljestang eller 3 tsk. vaniljesukker
  • 1-2 spsk. lakridssirup

Sådan laver du is med lakrids:

Start med at blande mælk, fløde og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm blandingen op til lige før kogepunktet, og fjern gryden fra varmen.

Pisk nu æggeblommerne sammen med
rørsukkeret til det får en hvid farve og tyk konsistens. Tag blandingen med mælk, fløde og vaniljesukker og hæld det stille og roligt ned i æggemassen. Rør det forsigtigt sammen og hæld derefter hele blandingen tilbage i gryden. Varm massen op til ca. 85 grader, så den får en smule tykkere konsistens.

Derefter hælder du massen i en skål og lader den køle af. Sæt derefter låg på og stil den i køleskabet et par timer til den er blevet kold.

Nu er det tid til at bruge din ismaskine. Lad isen få en lækker cremet konsistens og tilsæt derefter lakridssiruppen. Du kan enten røre lakridssiruppen helt igennem eller lade den trække spor i isen, så den nogle steder har en stærkere lakridssmag. Isen skal nu i fryseren og gerne stå der i 5 timer før servering.

Har du ikke en ismaskine?
No worries! Når isen er kølet af, kan du putte den i en bøtte og sæt den i fryseren. Rør i isen ca. hver halve time, indtil den bliver cremet.