Hvad kan erstatte bagepapir?

Der kan være mange gode grunde til, at man ønsker at erstatte bagepapir med noget andet, når man bager på bageplade.

Den mest hyppige årsag er, at man er løbet tør og skal bruge en nødløsning, og i det tilfælde må man ty til en form for fedtstof, så tingene ikke brænder på. Man må endelig ikke bruge madpakkepapir i ovnen. Man kan også bruge sølvpapir, men det dur ikke, hvis man f.eks. bager boller eller andet, der skal have direkte kontakt med sølvpapiret, da det sætter sig fast i bagværket. 

Det at finde en erstatning til bagepapir kan også skyldes, at man ønsker at spare på miljøet. Og selv om der findes mange typer svanemærket bagepapir på markedet efterhånden, som værner om både miljø og sundhed, så er den bedste (og mest økonomiske) løsning at bruge en kraftig silikonemåtte, som kan bruges igen og igen. Den skal ganske vist vaskes af med varmt sæbevand efter endt brug, men det er stadig mere skånsomt for miljøet i forhold til køb-smid-ud løsningen, da de gode silikonemåtter holder i mere end 10 år. 

Her er nogle bud på en rigtig god silikonemåtte, som du kan erstatte bagepapiret med. Og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for andre bageråd. Vi sidder klar ved telefonen og e-mailen i åbningstiden på alle hverdage.