Halvkugle silikoneforme

Halvkugle bageforme

Vi er vilde med halvkugleforme i silikone. Det ses vist også på vores udvalg, som hele tiden vokser. Og det bedste ved silikoneformene er, at de tåler frysning, bagning og opvaskemaskine.

Sådan bruger du en halvkugle bageform

Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge din silikone halvkugleform til. Den tåler nemlig både ovn og fryser, fordi den er lavet i premium silikone.

Tip nr. 1
Lav en eskimo-isdessert: start med at lave en isdej med ægte vanilje. Sæt den til afkøling, imens du laver tynde chokoladeskaller: smelt en god, mørk chokolade og hæld den i alle halvkuglerne. Vænd silikoneformen på hovedet og ryst overskydende chokolade ned på et underlag (så kan den genbruges). Skallerne skal helst blive tynde, så få så meget overskydende chokolade ud af formen som muligt. Stil formen på køl i 10 minutter og hæld derefter is ned i chokoladeskallerne. Læg til sidst en Amarena i midten af isen og sæt halvkugleformen i fryseren i 3-4 timer. Så har du den flotteste isdessert.

Tip nr. 2:
Lav moussekugler til ovenpå kagen i forskellige størrelser - ser virkelig smukt ud. Eller lav små halvkugler af mousse, kagedej eller lignende til at putte ind i kagen. Så får du det flotteste snit. Der findes mange opskrifter fra Den Store Bagedyst, hvor deltagerne har brugt silikone halvkugler til deres kager.

Tip nr. 3:
Vælg 2 el. 3 halvkugle silikoneforme i forskellige størrelser - helst med 2 cm. mellemrum (f.eks. 4, 6 og 8 cm.). Lad os for eksemplets skyld bruge regnbueis i dette tip: Start med at lave 2-3 forskellige slags is og sæt dem på køl. Det kan være smagen og/eller farven, der differentierer dem - til regnbueis bruger man vanilje, jordbær og chokolade. Støb først de små halvkugler og sæt dem på frost. Efter et par timer er de klar, og du fylder derefter den mellemste størrelse silikoneform op med den næste slags is lidt mere end halvt op. Dernæst tager du de små halvkugler ud af formen og lægger en i hver af de næste halvkugler - ved kun at fylde halvkuglerne i den store form lidt over halvt op, er der plads til de mindste kugler, uden at formen flyder over. Læg dem derefter på frost i ca. 3 timer. Til sidst gør du det samme med den største halvkugleform: hælder den sidste slags is i, til de er lidt mere end halvt fyldt, og så lægger du de færdigstøbte ishalvkugler ned i den sidste isdej. Til sidst kommer denne sidste form på frost i ca. 4 timer, og derefter har du den flotteste trefarvede regnbueis i halvkuglefacon. Vi lover dig, at snittet til sidst bliver alt arbejdet værd.

Vores favoritmærke er Silikomart, fordi halvkugleformene holder faconen, selv om formen er "blød".