Halloween & Fastelavn

Skal du bage til Halloween eller Fastelavn? Eller er du vært for en uhyggelig udklædningsfest? Vi har samlet de mest uhyggelige forme og udstikkere til halloween kager, samt det sjoveste og fineste pynt til fastelavnsboller og andet bagværk. Hvis ikke man skal gå all-in til Halloween og Fastelavn, hvornår skulle man så? Find mere inspiration nederst på siden og tjek vores udvalg ud her.


Kost på pind - 8 cm

Kost på pind - 8 cm
11,00 DKK
Læs mere

På lager

Kender du forskellen ml. Halloween og Allehelgensaften?

I Norden fejrede vi oprindeligt Allehelgensaften den 31. oktober, men senere er selve Allehelgensdag flyttet til den første søndag i november. Det er en kirkelig højtid, hvor man fejrer troens forbillede og mindes de døde.

For de fleste bliver den sidste dag i oktober dog forbundet med den amerikanske hedenske traditionen: Halloween. Oprindelig fra keltisk folketro, hvor man mente, at den første dag i vinterhalvåret, som aftenen leder op til, ville dødsrigets porte stå åben. Der er massere af overtro med zombier, hekse, vampyrer, mm. Traditionen er blevet et er et festligt afbræk fra dagene, som bliver koldere og mørkere. Her klæder børn sig uhyggeligt ud og går ”trick or treat” ved dørene i nabolaget. Gerne for at få noget lækkert til ganen, så man kan med fordel kaste sig ud i selv at lave hjemmelavede Halloween kager og godter.

Idéer til Halloween kager, kagepynt og opskrifter

Skal det være helt enkelt, kan du bruge en kageudstikker, fx med motiv af et spøgelse eller Frankenstein, til at lave småkager, som passende kan pyntes med en farvet glasur. En sjov idé er også at lave Halloween kage fingre – altså småkager som ligner og er pyntet som om det er rigtige fingre. Et stort hit er også at lave popcakes og udforme dem som små græskar eller edderkopper. Andre idéer til Halloween kagepynt kunne være at bruge en grøn farve til dine kagebunde, og pynte kagen med overtrukket mørk chokolade og spindelvæv lavet af hvid chokolade.

Fastelavn er mit navn

Den nordiske pendant til Halloween er fastelavn, som falder 7 uger inden påskesøndag, altså den 23. februar 2020 næste gang. Det er en form for karneval, hvor alle klæder sig ud, slår katten af tønden og spiser en masse fastelavnsboller. Fastelavn hænger traditionelt sammen med fasten som fulgte efter, så man skulle sørge for at spise noget ekstra godt fastelavnssøndag. Selvom de færreste faster nu til dags, kan man stadig gøre noget særligt ud af dagen, og bage lækre boller og kager.

Slip fantasien løs med fastelavnsboller og –kage

De traditionelle gammeldags fastelavnsboller er en gærdej med creme indeni og glasur ovenpå. Du kan variere fyldet ved at komme syltetøj, remonce eller måske et stykke chokolade. Du kan også kaste dig ud i at lave flotte store boller af weinerdej. For at få din flødeskum eller creme til at ligge fint inden i bollen, kan du bruge en sprøjtepose med tyl.

Vil du imponere med en kage, der passer til temaet, kan du lave en stor bradepandekage, skære den ud i en tøndeform og overtrække den med hvid og sort fondant, så den kommer til at ligne en fastelavnstønde. Kagen kan yderligere pyntes med slik eller med en kat i fondant.
Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du skal have hjælp til en kage eller har idéer til noget som vi mangler i sortimentet.