Den Store Bagedyst 2016 afsnit 5

Endelig var der gang i deltagerne - hele vejen rundt. Niveauet er igen oppe på noget, hvor man har lyst til at se hele afsnittet. Og de rykker sig virkelig. 

Vi havde ellers tabt lysten lidt til at se Den Store Bagedyst 2016; niveauet var bare for lavt i år. Og afsnit 3 og 4 var så kedelige (med de helt forkerte, som røg ud), at det var svært at holde gejsten oppe. 

Så TAK for at det igen er værd at se. For hold nu op, hvor var de dygtige i dag.

Dagens afsnit (5:9) var om chokolade, chokolade og chokolade (what´s not to like). 

Og de brugte masser af Callebaut chokolade - vores favorit. Mums! Man havde jo lyst til at smage de meste fra dagens afsnit.

Første udfordring var en chokoladekage. Det skulle være chokolade med chokolade på og pynt af chokolade. Så der var gang i temperering, halvkugleforme og bageringe.

Sune lavede en Chokolatl, Luna lavede Lunas Chokoladedrøm, Jesper lavede en Gateau Jesper, Juliane kastede sig ud i en Chokoladekage m/appelsin, Iben lavede Ibbers Chokoladekage, Louise lavede Chokoladekage m/lime, og endelig var der Jette med hendes Chokoladedrøm m/knas. Vi var vilde med dem alle, undtagen Jettes. Men det var var mest, fordi vi så, at chokoladeganachen skillede. Øv!

Den hemmelige udfordring i afsnit 5 var 12 ens flødeboller. DR har lagt flødebolle opskriften fra Mette Blomsterberg ud her: sådan laver du perfekte flødeboller.

De var gode alle sammen. Nogle flottere end andre, men ingen af dem kiksede med skummet - det er ellers drilsk! Så godt gået. Især Louise og Iben var seje. Vi heppede på Iben - hun er vores nye favorit - og det var SÅ fedt, at hun vandt ugens udfordring!

Mesterværket skulle være med mindst 1 chokoladehalvkugle på 4 ens chokolade-desserter. Igen var vi helt vilde med alle deltageres kreationer, på nær Jettes - de kom bare ikke "ud over kanten". Men alligevel godt kæmpet af hende.

Louise lavede Pære Belle Louise med kransekagebund, Luna lavede Lunas Måner med cheesecake, Iben lavede Ibens Kolde Surprice med browniebund (og is), Jesper lavede Jespers Scoredessert på mazarinbund, Jette lavede Æblekage i nye Klæder med æbler fra haven, Juliane lavede Mormor Moderne på en kiksebund, og endelig var der Sune med hans Passionsdrøm på en bund af browniekonfekt. 

Hvem røg ud af afsnit 5? Det gjorde Jette. Men det var faktisk fair denne gang (de sidste to afsnit har vi jo ikke forstået dommernes valg).

Her er en del af de ting, som deltagerne brugte i dagens afsnit af Den Store Bagedyst 2016: