- Den store bagedyst 2022
- Halloween
- Månedstilbud og datovarer
- Bøger & Blade
- Bageforme og Kageringe
- Gavekort
- Cupcakes og Muffinsforme
- Udstiksforme og Silikoneforme
- Chokolade og Candymelts
- Candy Melts
- Chokolade farver og Transfersheets
- Chokoladeforme
- Chokolade værktøj
- Odense og Callebaut Chokolade
- Fondant, Bageartikler og Fromager
- Farver og smag
- Kagepynt, Figurer og Lys
- Tørrede spiselige blomster
- Glimmer og kagestøv
- Sprinkles og Krymmel
- Kagelys og kageflag
- Kagefigurer
- Kageprint
- Andet kagepynt spiseligt
- Andet kagetilbehør plastik/træ
- Tyller og sprøjteposer
- Køkken udstyr og bageudstyr
- Drejeskiver
- Køkkenservice
- Kagefolie
- Køkkenredskaber
- Køkkenmaskiner og udstyr
- Kageruller
- Dejskrabere og Spatler
- Fondant Værktøj
- Køkken tekstiler
- Andre søde sager (råvarer og forme)
- Kageæsker, Fade og opbevaring
- Temakager
- Babyshower
- Barnedåb
- Bryllup
- Børnefødselsdag
- Konfirmationskage
- Sportskager
- Studenterkage
- Halloween & Fastelavn
- Jul
- Nytår
- Påske
- Valentinsdag
- Mors dag
- Outlet - 2. sorterings varer
- Producenter
- Cake Star
- Callebaut
- Chocolate World
- Decora
- deKora
- Disney produkter
- Dr. Oetker Danmark A/S
- FMM Sugarcraft
- Funcakes
- Guardini
- House of Marie
- Ibili
- Ingenious Edibles
- Karen Davies
- Katy Sue
- Lékué
- Odense
- Patisse
- PME
- Qualy Cake
- Rainbow Dust
- Renshaw
- Scrapcooking
- Silikomart
- Special Moment Cph
- Sugarflair
- SweetKitchen
- Wilton
Brownies med karamel

Vi elsker brownies, og vi har prøvet rigtig mange forskellige brownie opskrifter. Dette er vores helt klare favorit. Der er mange trin i opskriften, men læs den igennem, inden du går igang. Så skal det nok gå. Husk at holde fokus: Vi lover, at det eneste, der bliver rigtig svært ved denne opskrift, det er at holde fingrene fra kagen bagefter :)
Opskrift på brownies med karamel og nødder
Inspiration: en masse engelske blogs om brownies
Portioner: ca. 12 personer
Ovntid: 15 min. + 25 min. v/180 grader (ikke varmluft).
Kageform anbefaling: firkantet 20x20 cm.
_______________________________
Kagedej:
- 1,1 dl. smør
- 170 g. mørk chokolade (gerne 70%)
- 2 store æg
- 1,75 dl. sukker
- 1 spsk. vaniljepulver
- 1 spsk. færdigbrygget kaffe (evt. en rest)
- 1/2 tsk. salt (havsalt anbefales)
- 1,75 dl. hvedemel
Kaffe er ikke nødvendigt, men det forstærker chokoladesmagen, og kagen kommer ikke til at smage af kaffe.
Karamelfyld:
- 2,2 dl. sukker
- 0,6 dl. vand
- 1 tsk. sirup
- 1,1 dl. piskefløde
- 1 spsk. vaniljepulver
- 1 strøget tsk. havsalt
- 1 dl. nødder (f.eks. hasselnødder eller peacan)
Det er vigtigt at bruge havsalt, da kokkesalt risikerer ikke at blive opløst i karamelblandingen.
Til toppen:
- 1 dl. groft hakket mørk chokolade
- 1 dl. groft hakkede nødder
***
Start med at lave karamelfyldet, så det kan afkøle lidt, før det skal ind som et lag i kagen. Sørg for at have alle ingredienser opmålt og klar. Du skal bruge en stor sauterpande. Og du kan med fordel opbevare karamellen i et skoldet glas, indtil karamellen skal bruges.
Bring sukker, vand og sirup i kog i en sauterpande. Pisk til blandingen er ensartet. Lad det koge i 5-10 minutter, til blandingen får karamelfarve - husk at piske en gang imellem, så det ikke brænder på. Hold godt øje med panden hele tiden, for når blandingen først bliver karamelfarvet (mellembrun), er der ikke langt fra, at den brænder på og bliver ødelagt.
Så snart blandingen har karamelfarve, skal du skrue helt ned på laveste blus og langsomt tilføje først piskefløden og derefter vaniljesukker og salt. Det bobler meget, når du blander de sidste 3 ingredienser i, så stå ikke med hovedet ind over panden. Lad det simre i 1 minut, til saltet er opløst, og tag panden fra varmen. Hæld karamellen på glas og lad den afkøle lidt, imens du laver brownien (nødderne skal først bruges senere i opskriften).
Tænd ovnen på 180 grader og gør bageformen klar ved at smøre den og drysse et tyndt lag mel i bunden. Du skal nu igang med browniedejen.
Smelt smør og hakket chokolade over vandbad - rør i blandingen hele tiden. Så snart chokoladen er smeltet, skal blandingen tages af varmen. Lad det stå og afkøle i 2-3 minutter.
Pisk hurtigt et æg i chokoladeblandingen, så ægget ikke når at "koge", og pisk derefter det sidste æg, sukker, vaniljesukker, kaffe og salt i chokoladeblandingen - pisk med hård hånd, til blandingen er helt ensartet. Tilsæt derefter melet - rør forsigtigt rundt med piskeriset, til der ikke er klumper i dejen.
Hæld halvdelen af dejen i kageformen (vi bruger bare øjemål) og bag den første halvdel af kagen i 15 minutter v/180 grader. Resten af dejen sættes til side.
Imens kagen bages, hakker du groft nødderne (både dem til karamelfyldet og dem til toppen) og chokoladen (til toppen). Læg nødder og chokolade til toppen til side, imens du blander karamellen med 1 dl. hakkede nødder. Hvis karamellen har sat sig lidt og er svær at arbejde med, kan du varme den i 20 sekunder i microovnen - så er den nemmere at arbejde med.
Når den første halvdel af brownien er færdigbagt, tages den ud af ovnen (lad ovnen forblive tændt), og karamelfyldet fordeles ovenpå kagen - et godt tip er at fordele det lidt ad gangen med en ske. Det er for svært at arbejde med, hvis du bare hælder det hele ud på midten af kagen og skal fordele det derfra (så går kagen bare i stykker). Når karamelfyldet er ligeligt fordelt, hældes den anden halvdel af browniedej ovenpå (den kan godt være lidt tyk - det er helt normalt). Fordel forsigtigt dejen med en stor spatel, så den har samme tykkelse over det hele. Strø derefter den hakkede chokolade og nødderne til toppen ud over kagen og bag den færdig i ca. 25 minutter.
Det kan være svært at tjekke, hvornår den er færdigbagt, fordi der er karamelfyld og chokolade-topping. Men den må ikke få for meget, og de 25 minutter plejer at passe.
Lad kagen køle af i min. 3 timer på en bagerist (lad den bare blive i bageformen) og derefter en times tid i køleskabet med folie over. Herefter er den ENDELIG klar til at blive serveret.
Kan opbevares i køleskabet i op til 2 uger.