Bolcher

Hjemmelavede bolcher kan både være lækker fredagsslik eller den perfekte værtindegave. Her finder du udstyr og fødevarer til at lave dine egne bolcher. Vi sørger hele tiden for at være opdateret på bolcheudstyr, da hjemmelavede bolcher er et stort hit i det søde køkken, så tip os endelig, hvis du mener, at vi mangler noget i vores sortiment.


En base til alle bolcher

Når du laver bolcher, skal du bruge vand, sukker og druesukker eller glukose til din bolchemasse. Denne opskrift på bolcher er ens, uanset hvilke bolcher du vil lave.

Opskrift på bolcher:

  • 1 1/2 dl vand 
  • 5 dl sukker 
  • 1 1/2 dl druesukker eller glukose 

Herefter kan du tilføje det smagsstof, farve og pulver, som du gerne vil have i bolcherne. Med det rette udstyr kan du lave smukke stribede rød-hvide Bismarck-bolcher med pebermyntesmag eller lakridsbolcher med lakrids- og salmiakpulver inden i.

Hvis du skal lave bolcher, skal du også bruge et termometer, et decilitermål, et par handsker, en måtte og en støbejernsgryde – eller en hvilken som helst anden slags gryde som ikke er aluminium.

Lav et unikt bolchemix

En hyggelig eftermiddag med familien kan nemt bruges på at lave bolcher – og med det korrekte udstyr er det sjovt for både de store og små.

Du kan eksperimentere med farver, former og smag, når du laver dine bolsjer. Det kan være dine egne bolsjeblandinger med rabarberbolsjer og andre frugtbolsjer eller en lakridsblanding med de klassiske spejderhagl og brystkarameller. Eller det kan være store hjemmelavede hold kæft bolcher. Du kan også lave de klassiske røde Kongen af Danmark-bolsjer med smag af anis. Her skal du være opmærksom på, at anisaroma kan krystalliserer. Sker det, bør du tø anisaromaen op ved at lægge den på en radiator eller lægge den tillukkede beholder i varmt vand.

Farverige Twister-bolsjer, der minder om den læskende sodavandsis med samme navn, er især populære hos børnene. Du skal blande farverne rød, hvid, grøn og gul og sno bolsjestængerne sammen for at få flotte Twister-bolsjer. Hvis din familie elsker jordbær pg appelsin, kan du lave en unik familieblanding af frugtbolsjer, som vil glæde jer alle. Hos Kforkage sælger vi både en god jordbæraroma og appelsinaroma. De lækre frugtbolsjer er et hit hele året, og kaster du dig ud i at lave bolcher med frugtsmag, skal du huske altid at bruge citronsyre eller æblesyre, da syren får frugtsmagen til at træde mere frem.

Hvis du vil udfordres, kan du lave bolcher med et navn, logo eller et andet motiv. Du kan eksempelvis lave de klassiske røde og hvide bolcher med danske flag i midten.  Bolcherne er ideelle til konfirmation, fødselsdagsfest eller som en gave til fødselaren.

Saml din familie i køkkenet og brug en hyggelig eftermiddag på at lave hjemmelavede bolcher.

Få inspiration til dit næste dessertprojekt 

Alle vores produkter er testet grundigt, før vi tager dem på lager. Du er derfor altid sikker på kun at finde det bedste bageudstur hos Kforkage. Du kan se resultaterne af juniordirektør Saras "arbejde" i køkkenet på vores blog Cakemyday eller på Facebook. Her finder du både inspiration og tips og tricks til lækre kager og sjove desserter.